22 Ιουλ 2014

Επιστολή διαμαρτυρίας προς το ΔΣ της ΕΑΑΝ

Του Αντιπλοιάρχου (Ε) ε.α.
Εμμανουήλ Διαμαντάκη του Μιχαήλ


Προς: Τα μέλη του ΔΣ της ΕΑΑΝ
Θέμα: Επιστολή Διαμαρτυρίας
Σχετ.: ΝΝΚ Φ. 701/2/14Σ.130 από 12 Μαρ 2014 «Λειτουργία Νοσοκομείου - Διαδικασίες Κίνησης Εξωτερικών Ασθενών ΝΝΚ»

Αξιότιμοι κύριοι του ΔΣ της ΕΑΑΝ.
Δια της παρούσης θα ήθελα να εκφράσω την έντονη διαμαρτυρία μου, για το περιεχόμενο του σχετικού εγγράφου του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης, το οποίο με προσβάλει ως απόστρατο Αξιωματικό και συγκεκριμένα:

Την Πέμπτη 3 Απριλίου 2014 επισκέφτηκα το Ιατρείο «ΩΡΛ» του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης (ΝΝΚ), για πρόβλημα υγείας του
πεντάχρονου γιού μου. Ένοιωσα όμως μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση, όταν μου ζητήθηκε να πληρώσω τρία (3) ευρώ εισιτήριο για το ανήλικο μέλος της οικογένειας μου. Στην ερώτηση μου προς του αρμόδιους, «γιατί να συμβαίνει αυτό στο δικό μας νοσοκομείο», έλαβα ως απάντηση ότι, «αυτή είναι η οδηγία του ΓΕΝ» και μου επέδειξαν το σχετικό έγγραφο του Διευθυντή του ΝΝΚ, στο οποίο φαίνεται ότι τα μέλη των οικογενειών των αποστράτων στελεχών των Ε.Δ., δεν είναι στον πινάκα εξαιρέσεων πληρωμής εισιτηρίου, εν αντιθέσει όμως με κάποιες άλλες κατηγορίες συνανθρώπων μας, άσχετες με την οικογένεια των ΕΔ, όπως π.χ., κληρικοί, μοναχοί, κλπ (μάλλον τιμής ένεκεν) οι οποίες ήταν στις εξαιρέσεις πληρωμής εισιτηρίου. Προφανώς δεν υπάρχει θέληση από τον συντάκτη της απόφασης και την ηγεσία του ΠΝ, να "τιμηθεί" η πολυετή συνεισφορά του απόστρατου αξιωματικού και της οικογένειας του με αποτέλεσμα στο θέμα εξαίρεσης πληρωμής εισιτήριου τα μέλη μας να αντιμετωπίζονται ως ξένοι για την οικογένεια του ΠΝ.

Επίσης αρνητική εντύπωση μου προξένησαν, σύμφωνα με το όμοιο σχετικό οι διακρίσεις που γίνονται στην προτεραιότητα
εξέτασης στα εξωτερικά Ιατρεία του ΝΝΚ μεταξύ κατηγοριών αποστράτων Αξιωματικών. Είναι κατανοητό και σωστό να έχουν
προτεραιότητα οι εν ενεργεία συνάδελφοι, καθόσον δεν έχουν δικαίωμα μετάβασης σε άλλα δημόσια νοσοκομεία, ή οι ηλικιωμένοι και ανήμποροι συνάδελφοι μας, αλλά μου είναι δύσκολο να κατανοήσω το σκεπτικό της προτεραιότητας των Ανωτάτων Αποστράτων Αξιωματικών. Τελικά οι μόνοι που δεν έχουν προτεραιότητα είναι οι απόφοιτοι των σχολών Υπαξιωματικών, καθώς δεν εξελίσσονται σε Ανώτατους Αξιωματικούς με αποτέλεσμα να γίνεται απαράδεκτη διάκριση μεταξύ απόφοιτων ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ, πράγμα που δεν συμβαίνει μεταξύ των εν ενεργεία στελεχών.

Κατόπιν των παραπάνω, περιμένω να ερευνήσετε τα αναφερόμενα θέματα και ως εκλεγμένα μέλη του αρμόδιου φορέα για τα δικαιώματα όλων των αποστράτων αξιωματικών (ανεξαρτήτου βαθμού και προελεύσεως), να προβείτε σε κάθε ενέργεια ώστε να εξαλειφτεί η κατάφωρη αδικία πληρωμής εισιτηρίου για τα παιδιά μας (υπάρχουν και απόστρατοι που έχουν ανήλικα παιδιά) και να αρθεί άμεσα η γελοία προτεραιότητα μεταξύ αποστράτων αξιωματικών διότι οι αξιωματικοί γνωρίζουν πότε πρέπει να παραχωρούν την θέση τους.

Με τιμή
Εμμανουήλ Διαμαντάκης
Αντιπλοίαρχος (Ε) ε.α.

Εφημερίδα ΞΙΦΙΑΣ
Αντιγράφουμε από την "Ημερήσια Αναφορά" : http://imerisiaanafora.blogspot.gr/2014/07/blog-post_21.html