30 Ιουλ 2014

Τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ αντιδρούν !

  ΠΕΑΛΣ - ΠΟΕΠΛΣ: ΨΗΦΙΣΜΑ Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΝΑ - 29/07/2014
 ΨΗΦΙΣΜΑ

Εμείς οι Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Λιμενοφύλακες, στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με την σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΝΑ εκφράζουμε την πλήρη και ξεκάθαρη αντίθεσή μας τόσο στις επικείμενες ρυθμίσεις που προωθεί η Κυβέρνηση για τα ασφαλιστικά μας Ταμεία και συγκεκριμένα σε ότι αφορά στα Μετοχικά Ταμεία αφενός και αφετέρου στην επιβολή συγκεκριμένων όρων και προϋποθέσεων για τη συνέχιση της λειτουργίας του Ταμείου Αρωγής Λιμενικού Σώματος, ανάλογων με εκείνους που θα ισχύσουν για τα προβληματικά και επιδοτούμενα από διάφορες πηγές, πλην των εργαζομένων, Ταμεία, όσο και στη συνεχιζόμενη μη συμμόρφωση του Οικονομικού Επιτελείου της Κυβέρνησης στην τελεσίδικη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση των οικονομικών αδικιών που έχουν υποστεί αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί με τους αντισυνταγματικούς νόμους περί περικοπών.

Σε ότι αφορά τις αποφάσεις του ΣτΕ εκφράζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την έντονη δυσαρέσκειά μας στην τακτική μη συμμόρφωσης του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης και θυμίζουμε ότι οι αρμόδιοι υπουργοί παρανομούν όσο δεν συμμορφώνονται, οφείλουν δε να γνωρίζουν ότι υπάρχουν ευθύνες, οι οποίες θα αναζητηθούν εφόσον συνεχιστεί η παρελκυστική αντιμετώπιση του όλου θέματος. 

Σε ότι αφορά στο Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος, για ακόμα μια φορά διαμηνύουμε ότι θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διαφύλαξή του καθώς είναι δημιούργημα δικό μας, δεν έχει επιβαρύνει ούτε με ένα ευρώ διαχρονικά το Κράτος και ούτε στοχεύει στο μέλλον να το πράξει. Είναι ένα Ταμείο αυτασφάλισης, αυτοχρηματοδοτούμενο, διανεμητικού χαρακτήρα, αυτοδιοικούμενο, αυτοδιαχειριζόμενο, παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή. Είναι ο «κουμπαράς» των εργαζομένων, που τροφοδοτείται από τον κόπο και τον ιδρώτα τους με την προσδοκία στο τέλος του εργασιακού τους βίου να λάβουν το ποσό που τους αναλογεί.

Η επαπειλούμενη έξωθεν καθ’ οιονδήποτε τρόπο επέμβαση-παρέμβαση στο Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος  αποτελεί ωρολογιακή βόμβα στις τάξεις του Σώματος.

Κάτω λοιπόν τα χέρια από τα Ταμεία μας, κάτω τα χέρια από τις τσέπες μας, τον κόπο και τον ιδρώτα μας. Δε μπορείτε να μας εκβιάζετε με διάφορα σενάρια και να μας εγκαλείτε, για τον απλό λόγο ότι εμείς από την λειτουργία του, έχουμε κάνει πράξη την νοικοκυροσύνη, εσείς όχι. Μην επιχειρείτε την δημιουργία κλίματος κοινωνικού αυτοματισμού με τον διαχωρισμό για άλλη μια φορά των εργαζομένων σε προνομιούχους και μη. Θα μας βρείτε όλους απέναντι. 

Απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση των αδικιών.

Καλούμε την Κυβέρνηση να συμμορφωθεί ρητά και κατηγορηματικά στο διατακτικό των αποφάσεων – ορόσημο του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Καλούμε τον κ. ΥΝΑ να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες ώστε επιτέλους να υπερισχύσει το δίκαιο αναφορικά με το ΤΑΛΣ. 

Τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. δεν θα καταστούν όμηροι των όποιων κυβερνητικών σχεδιασμών, όταν καθημερινά δίνουν μάχες διακινδυνεύοντας τη ζωής τους. Απαιτούν σεβασμό και θωράκιση για να είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στις αντιξοότητες και τους κινδύνους του λειτουργήματός τους.

Η κοινή προσπάθεια είναι ο μόνος δρόμος για την ανατροπή ισοπεδωτικών αντιλήψεων και καθεστωτικών πρακτικών. Η ώρα της ευθύνης σήμανε για όλους. 

Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται καθήκον.

Πειραιάς, 29-07-2014
Αναρτήθηκε από ΠΕΑΛΣ Λ.Σ-Ε.Α στις 2:09 π.μ. 0 σχόλια 




Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014
    Στην αλαζονεία απαντάμε με νέους αγώνες

Αρ. Πρωτ.: 500/7/35ι

  Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα εκ μέρους των Ομοσπονδιών μας στο Υπουργείο Οικονομικών, καθόσον η προγραμματισμένη συνάντηση με τον νέο Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ, ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ...

  Ο κ. Υπουργός, επιδεικνύοντας πρωτοφανή αλαζονεία, ακύρωσε τη συνάντηση χωρίς να δοθεί συγκεκριμένη εξήγηση, διοχετεύοντας στον Τύπο διάφορα σενάρια δήθεν «λύσεων» και αντί να ενημερώσει ως οφείλει κυρίως και πρωτίστως τους θεσμικούς εκπροσώπους των ενστόλων, προτίμησε να καλυφθεί πίσω από τον «αστυνομικό φραγμό» στην είσοδο του Υπουργείου του, μεταχειριζόμενος κατ' αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο όλους τους εκλεγμένους εκπροσώπους των 70.000 εν ενεργεία αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών, αλλά και προσβάλλοντας τα Σώματα που υπηρετούν, αυτά καθ' αυτά. Προφανώς ο κ. Υπουργός θεωρεί φυσιολογική εξέλιξη πλέον την εικόνα των πάνοπλων αστυνομικών έξω από τα κατεβασμένα, μονίμως, ρολά της εισόδου των γραφείων του...

   Από την πλευρά μας δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στις αντιδημοκρατικές ενέργειες της Ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών και διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι όσο δεν συμμορφώνεται και δεν εφαρμόζει το διατακτικό των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, παρανομεί και ως εκ τούτου μας υποχρεώνει να εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης. Οι ένστολοι δεν είναι δεδομένοι κανενός, ούτε θα καταστούν όμηροι των όποιων κυβερνητικών σχεδιασμών, όταν καθημερινά δίνουν μάχες διακινδυνεύοντας τη ζωής τους. Απαιτούν σεβασμό και θωράκιση για να είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στις αντιξοότητες και τους κινδύνους του λειτουργήματός τους.

  Ύστερα από αυτά, οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών, θα επισκεφθούν αύριο τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας.

  Παράλληλα, οι νομικοί σύμβουλοι των Ομοσπονδιών, κινούν τη διαδικασία σύνταξης εξωδίκου το οποίο θα επιδοθεί άμεσα στον Υπουργό Οικονομικών, θέτοντας ως καταληκτική ημερομηνία συμμόρφωσής του την προσεχή Παρασκευή, 1η Αυγούστου 2014.

  Το συνδικαλιστικό μας κίνημα θα εξαντλήσει όλα τα νομικά μέσα που διαθέτει, ενώ ταυτόχρονα για τη συνολικότερη αρνητική αντιμετώπιση των προβλημάτων των ενστόλων θα ανακοινώσει σειρά διαμαρτυριών ύστερα από αποφάσεις των συλλογικών του οργάνων, αρχής γενομένης την προσεχή εβδομάδα κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει δυσμενείς διατάξεις για τα ασφαλιστικά μας ταμεία.

Αναρτήθηκε από ΠΕΑΛΣ Λ.Σ-Ε.Α