30 Ιουλ 2014

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ ΤΩΝ «ΕΝΣΤΟΛΩΝ» ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ

Εδώ και λίγες μέρες ζούμε τον παραλογισμό της απόφασης του ΣτΕ, με την οποία δικαιώνονται οι εε και εα στρατιωτικοί κρίνοντας τις περικοπές ως αντισυνταγματικές και παράνομες και με την οποία οφείλει το Κράτος να επαναφέρει μισθούς και συντάξεις στα επίπεδα 1/8/2012. Η απόφαση αυτή ακολούθησε την απόφαση που εξέδωσαν οι δικαστικοί για τους εαυτούς τους και προηγήθηκε της απόφασης για τα επιδόματα των πανεπιστημιακών. Δηλαδή, αυτό που παρατηρείται, είναι να δικαιώνονται 3 κλάδοι εργαζομένων και συνταξιούχων και να ικανοποιείται ΑΠΟΛΥΤΩΣ μόνο ο ένας, αυτός των δικαστικών. 

Με τους δικαστικούς συνέβη το λογικό. Δικαίωση και ΑΜΕΣΗ αποκατάσταση, που πέρασε με συνοπτικές διαδικασίες από τη Βουλή. Ξαφνικά και ενώ ο πολίτης δοκιμάζεται σκληρά σε μια απολύτως πτωχευμένη χώρα, βρίσκονται χρήματα για την ΑΜΕΣΗ ικανοποίηση των δικαστικών! Που ακόμη έχουν λαμβάνειν αναδρομικά από παλαιότερες δικαιώσεις τους! Και με μεγάλο θαυμασμό βλέπουμε να καταγράφονται και τα ποσά που πρέπει να επιστραφούν στον κάθε δικαστικό και ΔΙΚΑΙΩΣ. Πώς όμως είναι δυνατόν να δικαιώνονται και να αποκαθίστανται ΑΜΕΣΑ οι δικαστικοί και τα στελέχη των ΕΔ και ΣΑ, όπως και οι Πανεπιστημιακοί να είναι στην αναμονή και μάλιστα βουλευτές της κυβέρνησης να κουνάνε το δάχτυλο στην κοινωνία, λέγοντας πως για να δικαιωθούν τα στελέχη των ΕΔ και ΣΑ πρέπει να βρεθούν ισοδύναμα; Και μάλιστα πρώην υπουργός και νυν και αεί τηλεβιβλιοπώλης να λέει σε ειδησεογραφική εκπομπή πως κανονικά με το που δικαιώνονται οι στρατιωτικοί, πρέπει οι ΔΟΥ να στείλουν μπιλιετάκι στον δάσκαλο, τον παπά, τον άνεργο, τον απολυμένο κλπ και να του λέει ότι ο Σχης Τάδε δικαιώθηκε και πρέπει να επιβαρυνθείς εσύ το ποσό της δικαίωσής του! Πώς αποκαλείται αυτό; Κοινωνικός Αυτοματισμός! Γιατί γίνεται αυτό; Για να συντηρείται η διαίρεση των πολιτών αυτής της χώρας! Λες και οι στρατιωτικοί έβαλαν τη χώρα στα μνημόνια!! 
Όμως, επικοιωννιακά, η κυβέρνηση κατάφερε να επιτύχει αυτό που ήθελε! Τι επεδίωκε; Να μην αποκαταστήσει τους στρατιωτικούς! Πρωτοσέλιδα με μεγάλα γράμματα στις φιλοκυβερνητικές φυλλάδες ότι αποκαθίστανται οι στρατιωτικοί και θα τους επιστραφούν εκατομμύρια των εκατομμυρίων! Αποκρύπτουν ή περνάνε στα ψιλά ότι διέγραψαν 500 εκατ. ΦΠΑ που χρωστούσε η γερμανική Hochtief στην Ελλάδα! 

Και όχι μόνο αυτό! Απειλούν με ένα μισθολόγιο-φτωχολόγιο, που ήδη έχουν ετοιμάσει παρά τις αρνήσεις του Α/ΓΕΕΘΑ! Εντάσσουν τα πάλαι ποτέ κραταιά Μετοχικά Ταμεία στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης! Δηλαδή, ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ, μετατρέπουν τα μερίσματα σε επικουρικές συντάξεις! Στη χώρα των ΣαμαροΒενιζέλων, τα περιμένουμε όλα!
Και μέσα σε όλο αυτό το πανηγυράκι των κυβερνώντων, παρατηρούμε το ευτράπελο ο Αντιναύαρχος Σ. Περβαινάς Π.Ν. ε.α., Πρόεδρος Συντονιστικού Συμβουλίου των 3 Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών να δηλώνει on-camera: «Τα αναδρομικά εμείς είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε να δοθούν εις βάθος χρόνου...»!!!

Ποιους εκπροσωπεί ο εν λόγω κύριος όταν γνωρίζει ότι εδώ και μια 4ετία ο μοναδικός κλάδος που έχει υποστεί ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΕΣ μειώσεις, είναι ο κλάδος των Ενόπλων Δυνάμεων; Εάν στην κυβέρνηση ΔΕΝ ήταν ο λατρεμένος τους Αντώνης Σαμαράς, θα έλεγε τα ίδια ή θα φώναζε πως πρέπει να αποκατασταθεί ΑΜΕΣΑ η αδικία; Όσο ήταν στη διακυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ μόνο του, γινόντουσαν συγκεντρώσεις έξω από το ΥΠΕΘΑ. Από τότε που ανέλαβε ο Αντώνης της καρδιάς τους, ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ! Και μην πει κάποιος για τις συγκεντρώσεις του 2013, σε Αθήνα, Χανιά, Θεσσαλονίκη και Λάρισα! Γιατί θα πρέπει τότε να γελάσουμε ΟΛΟΙ μαζί! 
Το κακό με τις θεσμικές ενώσεις είναι το ίδιο το καταστατικό λειτουργίας τους. Όταν δια νόμου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να είναι υποψήφιος για Πρόεδρος κάποιος Ανώτερος Αξιωματικός, αυτό δείχνει πως η εκάστοτε πολιτική ηγεσία θέλει να ελέγχει τους απόστρατους Αξιωματικούς. Δεν την ενδιαφέρει η εύρυθμη λειτουργία των Ενώσεων, αλλά η τυφλή υπακοή στον εκάστοτε υπουργό. Πολύ δε περισσότερο, αν ο υπουργός αυτός ανήκει και στη συντηρητική παράταξη. 

Η στάση όλων των ΔΣ θεσμικών Ενώσεων, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η Απόφαση του ΣτΕ, αποδεικνύει ότι ΔΥΣΤΥΧΩΣ διαχειρίζονται τις τύχες μας άνθρωποι που αδυνατούν να πράξουν κάτι τέτοιο! Θα έπρεπε να έχουν ξεσηκώσει τον κόσμο στο πόδι, να βρίσκονται σε όλους τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, να διεκδικούν! Και αντί γι αυτό, έρχεται ο ναύαρχος και δηλώνει πλήρη υποταγή στην κυβέρνηση! Ποιον αντιπροσωπεύει αυτή του η δήλωση; Ποιον εκφράζει με όσα είπε; Εξ ονόματος ποιου μιλάει στα κανάλια και δηλώνει όσα δηλώνει; Από την άλλη, διαβεβαιώνουν διαρκώς, ότι διαπραγματεύονται! Η λέξη «διαπραγμάτευση», ΔΥΣΤΥΧΩΣ, έχει αλλάξει έννοια! Γιατί οι κύριοι αυτοί, διαπραγματεύονται με την κυβέρνηση, όπως διαπραγματεύεται ο πρωθυπουργός με τη Μέρκελ! Τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων του πρωθυπουργού, τα ζούμε! Σχεδόν 6000 νεκροί από αυτοκτονίες! Μεταξύ αυτών και κάποιοι στρατιωτικοί. Και πόσους ακόμη ΔΕ γνωρίζουμε….

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Πλέον δε μπορούμε να κάνουμε άλλο πίσω. Ούτε για να πάρουμε φόρα. Εδώ και τώρα να εφαρμοστεί η, κατά όλους αλλά όχι κατά την κυβέρνηση, ΑΜΕΣΑ εκτελεστή απόφαση του ΣτΕ. Να αποκατασταθεί πλήρως το σύνολο των αδικιών, που επέβαλαν οι κυβερνώντες στους εύκολους στόχους. Να αναληφθούν πρωτοβουλίες για δράσεις ώστε να ενημερωθεί όλη η ελληνική κοινωνία. Και ταυτόχρονα, να υποβληθούν μηνύσεις κατά όλων των υπουργών και των αρμοδίων, με ονοματεπώνυμα, για τα όσα έχουμε υποστεί. Τα αστεία κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνουν. Ο απομονωτισμός των στελεχών των ΕΔ από την ελληνική κοινωνία πρέπει να τελειώσει και τελειώνει τώρα! Είναι υποχρέωση να συμμετάσχουμε στους αγώνες όλων, γιατί και εμείς είμαστε μέρος του όλου. Όπου υπάρχει αγώνας, οφείλουμε να είμαστε παρόντες και πρωτοπόροι. Το οφείλουμε πρώτιστα στους εαυτούς μας…

Γιάννης Γ. Αγγέλου
Σχης (ΜΧ) εα
MBA, MS’c