9 Ιαν 2015

ΠΕΡΙ ΠΟΥΚΑΜΙΣΩΝ


Η ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών μετ’ επιτάσεως αναφέρεται στην μεταπήδηση της Γκερέκου από το ΠΑΣΟΚ στην ΝΔ. Θύμωσε τα μάλλα ο κυβερνητικός εταίρος Βενιζέλος που του αρπάξανε την ωραία Ελένη, λές και τόσο καιρό δεν την μοιραζότανε με την ΝΔ.  
Αυτά αναμασάνε από το πρωί μέχρι το βράδυ τα παπαγαλάκια της ενημέρωσης.
Αλλά και γιατί άλλο να μιλήσουνε για να μας αποσπάσουν ακόμα μια φορά από τα πραγματικά μας προβλήματα εν όψει εκλογών.
Κουβέντα για την ανεργία που επίσημα έχει αναρριχηθεί στο 26% και συνεχίζει τον ανήφορο.
Κουβέντα για τα συσσίτια που σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης (ΚΥΑΔΑ) 2 στους 3 που προσέρχονται σ’ αυτά είναι Έλληνες, δηλαδή το 66%, ενώ ένα 31% πρωτοεμφανίστηκε στα συσσίτια μόλις το τελευταίο εξάμηνο.
Κουβέντα για τις 20.000 χιλιάδες και πλέον των συμπολιτών μας που διαβιούν στον δρόμο ή κάτω από ακατάλληλες συνθήκες στέγασης βιώνοντας έτσι την πιό ακραία μορφή φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού ενώ οι μισοί από αυτούς (49%) καταφεύγουν και στην ζητιανιά.
Κουβέντα για την υποβαθμισμένη υγεία και τις εικόνες ντροπής με τις ατέλειωτες ουρές των καρκινοπαθών έξω από τα φαρμακεία του ΕΟΠΠΥ που πέρα από το προσωπικό τους δράμα βιώνουν και τον εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Κατά τ’ άλλα η μεταπήδηση της Γκερέκου καθώς και του άλλου μεγάλου κεντροαριστερού επαναστάτη Β. Οικονόμου, ο οποίος αφού περιπλανήθηκε σε ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κλπ, βρήκε επιτέλους την Ιθάκη του στην αγκαλιά της ΝΔ.
Σκοπός τους είναι να αποσπαστεί η προσοχή μας απ’ όλα αυτά για ένα και μοναδικό σκοπό. Να μην σκεφτούμε πως θα μας βρεί η επόμενη μέρα των εκλογών.
Να μην σκεφτούμε ότι η επόμενη μέρα θα μας βρεί μ’ όλους τους αντιλαϊκούς νόμους, που ψήφισαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και στους οποίους κλείνει πονηρά το μάτι ο ΣΥΡΙΖΑ.
Να μην σκεφτούμε οτι η επόμενη μέρα θα μας βρεί μ’ όλο αυτό το δυσβάσταχτο χρέος, το οποίο αναγνωρίζουν οι ΝΔ – ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ και λοιποί συγγενείς της ΕΕ, ζητώντας από μας, τον λαό να πληρώσουμε.
Από εμάς που ούτε  το δημιουργήσαμε αλλά και ούτε το χρωστάμε.
Να μην σκεφτούμε ότι η επόμενη μέρα  θα μας βρεί με τα μνημόνια που μας επέβαλλαν η ΕΕ και οι ντόπιοι μαγαζάτορες τους.
Ας μην τσιμπήσουμε όμως κι αυτή την φορά. Τώρα ξέρουμε τι μας περιμένει την επόμενη μέρα άσχετα με το ποιός διαφημίζεται σαν ο καλύτερος διαχειριστής του κεφαλαίου.
Τώρα ξέρουμε ότι η υποσχόμενη ανάκαμψη τους περνάει πάνω από τις δικές μας πλάτες και βασίζεται σε μεγαλύτερη φτώχεια, μεγαλύτερη πείνα για τον λαό.
Ας μην έχουμε αγωνία λοιπόν για το τι κάνουν οι κάθε λογής λακέδες των κυβερνητικών κομμάτων.
Στην κάλπη δεν θα πάμε με καμμιά αγωνία. Τώρα ο ελληνικός λαός ξέρει.
Την αγωνία πρέπει και θα την έχουν η Γκερέκου και οι πάτρωνες της. Αυτοί που προσπαθούν να κοροϊδέψουν και να αρπάξουν γι άλλη μια φορά την ψήφο μας εγκλωβίζοντας μας με ψευτοδιλλήματα και πονηριές.

Αυτοί που τώρα αλλάζουν τα πουκάμισα σαν τα κόμματα, αυτοί που βροντοφώναζαν ‘’Ναι σ’ όλα’’ μέσα στην Βουλή είναι καιρός να εισπράξουν το τίμημα.

Βαγγέλης Κιούσης