5 Φεβ 2015

Πρόταση για κατάργηση των Ενώσεων Αποστράτων ως Ν.Π.Δ.Δ.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΣΑΕΜΘ ΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΥΠΕΘΑ

Αξιοτιμοι κύριοι
έχουμε διαπιστώσει διάφορες δυσλειτουργίες ως προς την μέχρι τώρα  λειτουργια των "θεσμικων ενώσεων αποστράτων" οι οποίες μας προκαλούν τα παρακάτω ερωτήματα:

α) Είναι δυνατόν να λειτουργούν οι Ενώσεις ως Ν.Π.Π.Δ.;
β) Είναι δυνατόν να τίθενται περιορισμοί (αποκλεισμοί) στην εκλογή των οργάνων (μόνο Αντιστράτηγοι Υποστράτηγοι για τις θέσεις Προέδρου-
Αντιπροέδρου);
γ) Είναι επιτρεπτή η υποχρεωτική και χωρίς τη συναίνεση-θέληση εγγραφή ως μελών των αποστράτων και συνακόλουθα η υποχρεωτική
καταβολή εισφοράς;
Θεωρούμε ότι στα ερωτήματα αυτά η απάντηση καθε λογικού και δημοκρατικου οντος ειναι αρνητικη,αφού θίγουν το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι και την ελεύθερη
συμμετοχή ή αποχώρηση των ενδιαφερομένων και δεν συνάδουν με τις θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος,αρθρ.12,23,28

Προτείνουμε να καταργηθούν οι Ενώσεις Αποστρατων  ως Ν.Π.Δ.Δ. και να λειτουργούν ως κοινά σωματεία.!!Η λειτουργία των νεων ενωσεων να διεπεται απο σύγχρονους νόμους και κανονισμους και οχι απο νομους του 1974!!
Να καταργηθεί η υποχρεωτική κράτηση 1% απο τα μερισματα των Μετοχικων Ταμειων υπερ ΕΑΑΣ,ΕΑΑΑ,ΕΑΑΝ!!!Τα χρηματα που εχουν εισπράξει  οι Ενωσεις (φετος αποδοθηκαν απο το ΜΤΣ 2,2 εκ.ευρω για δικαιωματα ΕΑΑΣ)να επιστραφουν αμεσα στους δικαιουχους ,μιας και θεωρουμε οτι η εισπραξη τους εγινε χωρις την συναινεση των μερισματουχων!!
Να εκδίδονται τα δελτια αποστρατων απο την φυσικη ηγεσια του Υπ.Εθν.Αμυνας ,δηλαδη απο τις υπηρεσιες των Επιτελειων αμεσως μετα την αποστρατεία του στελεχους!!
Τα θεματα ΔΜ(παραθερισμος ΚΑΑΥ ,κατασκηνωσεις κ.λ.π)να τα διαχειριζονται τα αντιστοιχα επιτελεια!!

Ελπίζουμε πως για ακομα μια φορα δεν θα υπάρξουν κλειστά αυτιά και καποιος με την κοινη λογικη θα πραξει τα προτεινόμενα προς εξυπηρέτηση ολων των αποστρατων.

Για το ΔΣ ΠΣΑΕΜΘ