7 Φεβ 2015

H Π.Ε.Α.Π.Σ θα συνεχίσει το δρόμο του αγώνα. Διεκδικεί άρση της φτωχοποίησης των απόστρατων των Σ.Α και Ε.Δ

   Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος  λαμβάνοντας υπόψη τα νέα πολιτικά δεδομένα και το σχηματισμό της νέας Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., εύχεται στο στο νέο Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση καλή επιτυχία.

   Λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη κατάσταση διαβίωσης των μελών της μετά τα απανωτά πλήγματα, μεταξύ των άλλων, σε συντάξεις, επικουρική ασφάλιση και υγεία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ζήτησε άμεσα συνάντηση με τη νέα πολιτική ηγεσία προκειμένου να διατυπώσει τα αιτήματά της, πριν από την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας Κυβέρνησης στη Βουλή των Ελλήνων, κάνοντας  έτσι γνωστό ότι δεν υποστέλλει ούτε αναστέλλει τους αγώνες της για άρση των αδικιών που οδήγησαν στη φτωχοποίηση τους απόμαχους πυροσβέστες, τους συναδέλφους των λοιπών  Σ.Α και Ε.Δ. αλλά και όλους τους συνταξιούχους  ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
Προτάσσεi:
-      κατάργηση του άρθρου 220 του Ν. 4281/2014 για το ΤΕΑΠΑΣΑ
-     πλήρη συμμόρφωση του Υπουργείου Οικονομικών στις αποφάσεις του ΣτΕ
-     πλήρη αναπροσαρμογή των εφάπαξ των αποχωρησάντων από την υπηρεσία με βάση  τις αποφάσεις του ΣτΕ.
       Επειδή οι προθεσμίες μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2015 για τα επικουρικά μας ταμεία είναι ασφυκτικές,  επιβάλλεται  άμεση νομοθετική πρωτοβουλία διάσωσης του ΤΕΑΠΑΣΑ. Στην κατεύθυνση αυτή θα επικοινωνήσουμε με  το νέο Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δημήτριο Στρατούλη.
  Ως προς τη νομική κάλυψη της Ένωσής μας, σας γνωρίζουμε ότι απευθυνθήκαμε στο δικηγόρο Κώστα Δ.Τσουκαλά, ο οποίος δέχθηκε να μας ενημερώνει με τις νομικές του γνώσεις και  να προβάλλει τις αξιώσεις μας προς τις δικαστικές αρχές. Νεώτερα ως προς την κατάθεση αγωγών για αξίωση των αναδρομικών αποδοχών μας και τις προθεσμίες παραγραφής, για όσους επιθυμούν, σας υποσχόμαστε στο άμεσο μέλλον.
Τέλος,  σας γνωρίζουμε ότι με την παρ. 3 το άρθρ. 140 του νόμου 4270/2014, ο οποίος ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλιο (και ο οποίος ισχύει από 01-01-2015) έχει θεσπιστεί η 2ετής παραγραφή των αξιώσεων όλων των υπαλλήλων του Δημοσίου (και όχι η πενταετής που ίσχυε παλιότερα).