15 Ιουν 2015

Οι διαπραγματεύσεις και ο λογαριασμός που θα πληρώσουμε. Κάλεσμα σε αγώνα διαρκείας! Το επόμενο ραντεβού στις 23 Ιουνίου 2015.


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
Οι διαπραγματεύσεις και ο λογαριασμός που θα πληρώσουμε.
Κάλεσμα σε αγώνα διαρκείας!

Οι διαπραγματεύσεις με τους «θεσμούς» συνεχίζονται, ξεπερνώντας κάθε φορά το ένα κρίσιμο σημείο μετά το άλλο. Τα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται όλο και περισσότερο γενικά σε «συμφωνία» και «λύση» και λιγότερο στο περιεχόμενο τους. Οι όποιες διαρροές μάλλον προλειαίνουν το έδαφος για την αποδοχή ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ. Οι συζητήσεις στα τηλεοπτικά παράθυρα συνήθως συγκλίνουν στον «έντιμο συμβιβασμό». Πρόκειται όμως για εξαπάτηση, καθώς το «έντιμος» δεν σημαίνει και υποφερτός.
Η διαπραγμάτευση θυμίζει το μαρτύριο της σταγόνας. Εκεί μάλιστα που, όπως μας λένε φθάνει στο τέλος της, κάθε φορά προκύπτει ένα επόμενο χρονικό όριο για την ολοκλήρωση της, μετά ένα άλλο κ.ο.κ. Η παράταση της εκκρεμότητας και η αναμονή, σε συνδυασμό με το ξεζούμισμα όλων των μετρητών από φορείς του δημόσιου και ταμεία, οδηγεί έμμεσα στο «άντε να ‘ρθει η συμφωνία και ας είναι όποια να ‘ναι». Έτσι όμως οδηγούμαστε σε μεγαλύτερη φτώχεια και δυστυχία.
Από την άλλη πλευρά, η όποια μαχητικότητα των κυβερνητικών διαπραγματευτών δεν μας καθησυχάζει. Στην περίπτωση αυτή δεν αρκεί η προσπάθεια, αλλά το αποτέλεσμα που θα εισπράξουμε στο τέλος, που δεν είναι τίποτε άλλο από ΝΕΑ ΒΑΡΗ.
Αντικειμενικά επίσης, οφείλουμε να σημειώσουμε, ότι, ενώ προεκλογικές υποσχέσεις παραμερίστηκαν, κληθήκαμε από την νέα κυβέρνηση να αναλάβουμε και το «πατριωτικό καθήκον» να πληρώσουμε όσα μνημονιακά χαράτσια δεν είχαμε καταφέρει να εξοφλήσουμε προηγουμένως!
Συνάδελφε,
Στο λογαριασμό, που πληρώνουμε σήμερα και θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε αύριο, συμπεριλαμβάνονται και τα δεκαπέντε κυβερνητικά «επιτεύγματα», των προηγούμενων κυβερνήσεων που έχουν καταγραφεί στην «Ανοιχτή επιστολή – Πρόσκληση» της ΣΕΑΑ του Οκτώβρη 2013. Η Επιτροπή τότε καλούσε σε συντονισμό και αγώνα για την κατάργησή τους. Η διατήρηση των ΠΑΛΙΩΝ ΜΕΤΡΩΝ σημαίνει παγίωση της φτώχειας.

            Η ΣΕΑΑ, πιστή στις αρχικές προ διετίας θέσεις της, πιστεύει ότι μόνο με αγώνα μπορούμε να ανακόψουμε την φόρα των δανειστών, εταίρων, θεσμών, τροϊκανών και μη. Δεν έχουμε αμφιβολία, ότι στόχος τους είναι να μας εξουθενώσουν, ρίχνοντας μισθούς και συντάξεις στο επίπεδο άλλων Βαλκανικών λαών, στο επίπεδο Κίνας και Ινδίας! Εκεί οδηγούν αργά ή γρήγορα και οι διαπραγματεύσεις που διεξάγουν διαχρονικά οι κυβερνώντες μας. Είναι όμως αυτό που θέλουμε κι εμείς;
Η ΣΕΑΑ πιστεύει, ότι η εφαρμογή του «η ισχύς εν τη ενώσει» και για εμάς τους αποστράτους, βρίσκεται μαζί με τους άλλους συνταξιούχους και εργαζόμενους, που δεν είναι άλλοι από τις γυναίκες και τα παιδιά μας, τους συγγενείς και φίλους!
Έτσι ολοκληρώνοντας τις σκέψεις μας αυτές, επαναφέρουμε το κάλεσμα της ΣΕΑΑ του Δεκέμβρη 2013, που έλεγε: «Οφείλουμε να αντιδράσουμε. Μαζί όλοι οι Έλληνες, Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Συνταξιούχοι, Νέοι, Ενωμένοι σ’ έναν κοινό αγώνα διεκδίκησης γι’ αυτά που μας στέρησαν, γι’ αυτά που μας αξίζουν, γι’ αυτά που ονειρευόμαστε για τις επόμενες γενιές. …». «Αγωνιζόμαστε και σας καλούμε όλους στους κοινούς κοινωνικούς αγώνες που θα ακολουθήσουν. Να συνεχίσουμε μαζί, Άτομα, Ενώσεις, Φορείς, Σύλλογοι, αυτόν τον δίκαιο αγώνα για να πάρουμε ξανά την ζωή στα χέρια μας …»

Συνάδελφε
σε καλούμε στο επόμενο ραντεβού διαμαρτυρίας που είναι
την 23 Ιουνίου 2015, ώρα 18.00
στη συγκέντρωση συνταξιουχικών οργανώσεων στην Αθήνα στα Προπύλαια και
πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.



Ιούνιος 2015
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αποστράτων