17 Ιουν 2015

Συλλαλητήριο συνταξιούχων στις 23 Ιούνη, στις 6 μ.μ., στα Προπύλαια


Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος καλεί τα μέλη της σε μαζική και αγωνιστική παρουσία στο συλλαλητήριο των συνταξιουχικών οργανώσεων στις 23 Ιούνη, στις 6.00 μ.μ. στα Προπύλαια. Πιστεύουμε και εμείς ακράδαντα ότι η φτώχεια, η ανεργία και η εξαθλίωση που μας έχουν φέρει οι δεκάδες εφαρμοστικοί νόμοι των μνημονίων, ακόμη και αν δεν θιχτεί τίποτα με τη νέα συμφωνία Κυβέρνησης – Θεσμών (βλ. τρόικα) – Δ.Ν.Τ στο Ασφαλιστικό και τις συντάξεις, που όμως πολύ αμφιβάλλουμε λόγω των δημοσιογραφικών διαρροών, δεν μπορεί να γίνεται λόγος για ένα έντιμο συμβιβασμό.

      «Η παγίωση της φτώχειας και της ανεργίας δεν είναι έντιμος συμβιβασμός». Αυτό διαμηνύουν και οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, που προετοιμάζουν πανελλαδική συγκέντρωση, στις 23 Ιούνη, στην Αθήνα. Η συγκέντρωση των συνταξιούχων θα γίνει στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου. Στην ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων αναφέρει:
«Συνταξιούχοι, ξεσηκωμός. Έρχονται νέα αντιλαϊκά μέτρα. Οι συντάξεις μας εξαφανίζονται. Η Υγεία εμπορευματοποιείται. Τα κοινωνικά ασφαλιστικά δικαιώματα σφαγιάζονται. Όλοι στην πανελλαδική συγκέντρωση, στις 23 Ιούνη 2015, στην Αθήνα. Νέα αντεργατικά μέτρα και νέες περικοπές έρχονται να προστεθούν πάνω στο σφαγιασμό που έχουμε δεχτεί. Όποιο αντεργατικό, αντισυνταξιουχικό, αντιλαϊκό μέτρο ψηφίστηκε απ’ τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ισχύει στο ακέραιο. Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, τα μέτρα μένουν και εμπλουτίζονται. Μας οδηγούν στη φτώχεια, την εξαθλίωση, μας ρίχνουν στον Καιάδα.
Όλοι στο δρόμο του αγώνα. Να μην τους επιτρέψουμε το νέο έγκλημα. Να βάλουμε τέλος στις βάρβαρες αντεργατικές πολιτικές κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου. Έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε με αξιοπρεπείς συντάξεις, Υγεία και Ασφάλεια. Είναι στο χέρι μας να τους εμποδίσουμε. Συνεχίζουμε τον αγώνα και απαιτούμε: Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις μας. Καμιά περικοπή. Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί, αντιασφαλιστικοί νόμοι. Αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις μας. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».