6 Αυγ 2015

70 χρόνια από τη ρίψη των ατομικών βομβών στις ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥ­ΓΚΕ­ΝΤΡΩ­ΣΗ
ΠΕΜ­ΠΤΗ  6  ΑΥ­ΓΟΥ­ΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 19:30 ΣΤΟ ΒΡΑΧΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟ­ΠΟ­ΛΗΣ

70 ολό­κλη­ρα χρό­νια συ­μπλη­ρώ­νο­νται φέτος από τη ρίψη των ατο­μι­κών βομ­βών στις ια­πω­νι­κές πό­λεις Χι­ρο­σί­μα και Να­γκα­σά­κι (6 & 9 Αυ­γού­στου του 1945), από τις ΗΠΑ, γε­γο­νός που κα­τέ­χει πε­ρί­ο­πτη θέση στη μα­κριά σειρά των εγκλη­μά­των του ιμπε­ρια­λι­σμού. Πάνω από 300.000 άν­θρω­ποι θυ­σιά­στη­καν στο βωμό των ιμπε­ρια­λι­στι­κών επι­διώ­ξε­ων σε συν­δυα­σμό με τε­ρά­στιες υλι­κές κα­τα­στρο­φές. Από τότε μέχρι σή­με­ρα, χι­λιά­δες άν­θρω­ποι πε­θαί­νουν κάθε χρόνο από τις συ­νέ­πειες της ρα­διε­νέρ­γειας. Η ρίψη των βομ­βών από τις ΗΠΑ δεν υπη­ρε­τού­σε καμία απο­λύ­τως ανά­γκη, μιας και η ηγε­σία της Ια­πω­νί­ας είχε ήδη συν­θη­κο­λο­γή­σει και απέ­με­νε το τυ­πι­κό της πα­ρά­δο­σης. Στις συν­θή­κες της επο­χής εκεί­νης, το μή­νυ­μα των ιμπε­ρια­λι­στών από τις ΗΠΑ προς τους λαούς της γης, την ΕΣΣΔ και το επα­να­στα­τι­κό κί­νη­μα ήταν να τους υπο­τά­ξουν στη θέ­λη­σή τους. Η άθλια ιμπε­ρια­λι­στι­κή προ­πα­γάν­δα, δε­κα­ε­τί­ες τώρα, επι­χει­ρεί να συ­σκο­τί­σει την ουσία και τους σκο­πούς της κα­τα­στρο­φής των δύο ια­πω­νι­κών πό­λε­ων.
70 χρό­νια μετά, η πυ­ρη­νι­κή απει­λή εξα­κο­λου­θεί να πλα­νά­ται πάνω από τους λαούς. Τα πυ­ρη­νι­κά όπλα έχουν εκ­συγ­χρο­νι­στεί και είναι στη φα­ρέ­τρα των ιμπε­ρια­λι­στι­κών δυ­νά­με­ων που αντα­γω­νί­ζο­νται για την κυ­ριαρ­χία και το μοί­ρα­σμα των αγο­ρών. Στην Ελ­λά­δα, τόσο οι προη­γού­με­νες κυ­βερ­νή­σεις, όσο και η ση­με­ρι­νή συ­γκυ­βέρ­νη­ση των ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ – ΑΝΕΛ, στα­θε­ρά εμπλέ­κουν ολο­έ­να και πιο βαθιά τη χώρα στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς ορ­γα­νι­σμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με το πρό­σχη­μα της γε­ω­στρα­τη­γι­κής ανα­βάθ­μι­σης, συμ­με­τέ­χο­ντας ενερ­γά σε ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πο­λέ­μους και εκ­στρα­τεί­ες. Χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά πα­ρα­δείγ­μα­τα της βα­θύ­τε­ρης εμπλο­κής απο­τε­λούν τα σχέ­δια για δη­μιουρ­γία ΝΑ­ΤΟϊ­κής Βάσης σε νησί του Αι­γαί­ου, η ανα­βάθ­μι­ση των ήδη υπαρ­χου­σών ευ­ρω­α­τλα­ντι­κών Βά­σε­ων και στρα­τη­γεί­ων, καθώς και το πλή­θος των γυ­μνα­σί­ων και των συ­νεκ­παι­δεύ­σε­ων στο πλαί­σιο του ΝΑΤΟ, ενώ την ίδια στιγ­μή απο­κα­λυ­πτι­κή είναι η στάση της συ­γκυ­βέρ­νη­σης που ευ­χα­ρί­στη­σε την κυ­βέρ­νη­ση των ΗΠΑ για τις «υπη­ρε­σί­ες» που προ­σέ­φε­ρε στις δια­πραγ­μα­τεύ­σεις με την τρόι­κα! Μπο­ρεί οι κυ­βερ­νή­σεις να εναλ­λάσ­σο­νται, πα­ρα­μέ­νει όμως το βα­σι­κό: ο κα­πι­τα­λι­σμός, οι συμ­μα­χί­ες για τη δια­τή­ρη­ση της αστι­κής εξου­σί­ας και την κα­θυ­πό­τα­ξη του ελ­λη­νι­κού λαού κάτω από τη ση­μαία των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων.
Η Ελ­λη­νι­κή Επι­τρο­πή για τη Διε­θνή Ύφεση και Ει­ρή­νη όλα αυτά τα χρό­νια αντι­τά­χθη­κε στα­θε­ρά σε κάθε ιμπε­ρια­λι­στι­κό σχε­δια­σμό, ανα­δει­κνύ­ο­ντας την οι­κο­νο­μι­κή βάση τους, κρα­τώ­ντας ψηλά τη ση­μαία της αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κής πάλης, ενά­ντια στο φα­σι­σμό και στους απο­γό­νους του – τη Χρυσή Αυγή- απο­κα­λύ­πτο­ντας την εγκλη­μα­τι­κή φύση του ιμπε­ρια­λι­σμού και αντι­πα­λεύ­ο­ντας την ιμπε­ρια­λι­στι­κή προ­πα­γάν­δα. Σή­με­ρα, μέσα στη θύ­ελ­λα των νέων αντι­λαϊ­κών-αντερ­γα­τι­κών μέ­τρων του 3ου μνη­μο­νί­ου, που έφερε η συ­γκυ­βέρ­νη­ση ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ – ΑΝΕΛ σε συ­νερ­γα­σία με ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟ­ΤΑ­ΜΙ,  κα­λού­μα­στε να τι­μή­σου­με τα θύ­μα­τα του ολο­καυ­τώ­μα­τος στη Χι­ρο­σί­μα και στο Να­γκα­σά­κι, δια­τρα­νώ­νο­ντας ότι η όλο και πιο βαθιά εμπλο­κή της χώρας μας είναι θα­νά­σι­μος κίν­δυ­νος για τον ελ­λη­νι­κό λαό και τους άλ­λους λαούς που βρί­σκο­νται στο στό­χα­στρο του ιμπε­ρια­λι­σμού.

Δυ­να­μώ­νου­με την αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κή πάλη, απαι­τώ­ντας : 

  • ΤΗΝ ΚΑ­ΤΑ­ΣΤΡΟ­ΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΥ­ΡΗ­ΝΙ­ΚΩΝ ΟΠΛΩΝ

  • ΤΗΝ ΑΠΟ­ΜΑ­ΚΡΥΝ­ΣΗ ΤΩΝ ΕΥ­ΡΩ­Α­ΤΛΑ­ΝΤΙ­ΚΩΝ ΒΑ­ΣΕ­ΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑ­ΤΗ­ΓΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ­ΛΑ­ΔΑ

  • ΤΗΝ ΕΠΙ­ΣΤΡΟ­ΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛ­ΛΗ­ΝΙ­ΚΩΝ ΣΤΡΑ­ΤΙΩ­ΤΙ­ΚΩΝ ΔΥ­ΝΑ­ΜΕ­ΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙ­ΧΕΙ­ΡΗ­ΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΑ­ΤΟ-ΕΕ

  • ΑΠΟ­ΔΕ­ΣΜΕΥ­ΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ, ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΙΜΠΕ­ΡΙΑ­ΛΙ­ΣΤΙ­ΚΟ ΟΡ­ΓΑ­ΝΙ­ΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΝΟΙ­ΚΟ­ΚΥ­ΡΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ 



ΠΗΓΗ: http://eedye.gr/