7 Αυγ 2015

ΣΩΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ Ή ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε.;

Το νέο μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. – ΑΝ.ΕΛ. έρχεται  να ισοπεδώσει ό,τι έχει μείνει   από τα δικαιώματα που με αγώνες και αίμα καταχτήθηκαν και να φορτώσει νέα δυσβάστακτα βάρη στις πλάτες μας. Ότι δεν πρόλαβε να εφαρμόσει η προηγούμενη κυβέρνηση, έρχεται να επιβάλλει η σημερινή κυβέρνηση.Τα νέα αντιλαϊκά μέτρα βάζουν τη θηλειά σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας, τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες. Είναι φυσικό να τσακίζουν και τους πυροσβέστες σε ενέργεια ή συνταξιούχους, αφού και αυτοί αποτελούν ένα κομμάτι του λαού και μάλιστα από τα πιο κακοπληρωμένα, σε σχέση με το αντικείμενο της εργασίας τους.
Συγκεκριμένα ψηφίστηκαν και προβλέπονται:
Αυξήσεις στους άμεσους και έμμεσους φόρους, σε βασικά προϊόντα διαβίωσης, στις ασφαλιστικές μας εισφορές και στις εισφορές για υγειονομική περίθαλψη.
Ελαστικοποίηση της εργασίας, κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς με δικαιώματα και πλήρης απελευθέρωση των επαγγελμάτων.
Επιπλέον περιορισμός των δαπανών σε κοινωνικές υπηρεσίες (Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια κ.λ.π.).
Νέα χρηματοδοτικά πακέτα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους μεγάλους επιχειρηματικούς και τραπεζικούς ομίλους, όπως και νέες εκχωρήσεις τομέων της οικονομίας αλλά και κρατικών δομών με ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηροδρομικές και οδικές αρτηρίες, ενέργεια), επιταχύνοντας στο μέγιστο βαθμό τη συγκέντρωση του πλούτου σε λίγα χέρια.
Αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, που θα ανέλθουν στο 67ο και στο 62ο έτος, κατά την πρώτη εφαρμογή.
Μειώσεις μισθών, με τη δημιουργία νέων μισθολογίων για το δημόσιο και για τους ένστολους, που στοχεύουν στην εναρμόνιση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, με αυτούς που ισχύουν σήμερα στον ιδιωτικό τομέα.
Μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων, διάλυση της επικουρικής ασφάλισης και επαναπροώθηση του συστήματος των επαγγελματικών ταμείων του νόμου Ρέππα.
Αξιολόγηση δημοσίων υπηρεσιών, με προοπτική την περαιτέρω συγχώνευση και κατάργηση αρκετών εξ αυτών και αξιολόγηση και κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, με νέες απολύσεις προσωπικού και σωρεία μεταθέσεων.
   Οι  εργαζόμενοι  και οι συνταξιούχοι πυροσβέστες, πρέπει να δώσουν τη δικιά τους απάντηση με τον κοινό αγώνα τους μαζί με όλους τους ένστολους και τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, για να εμποδίσουμε την υλοποίηση των νέων αντεργατικών – αντιλαϊκών μέτρων και να  διεκδικήσουμε το σύνολο των απωλειών που οι προηγούμενες κυβερνήσεις εφάρμοσαν την τελευταία πενταετία.
ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ.
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ  Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ.
ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ.