15 Αυγ 2015

Πληθαίνουν οι απόψεις υπέρ ενός διεκδικητικού αγώνα ως μοναδικής διεξόδου ...

14/8/2015
Ανακοίνωση 6/15


Τον τελευταίο μήνα γίναμε μάρτυρες της Κυβερνητικής διαδρομής προς το τρίτο μνημόνιο, την σκληρότητα του οποίου δεν αμφισβητεί ούτε η Κυβέρνηση .

Ενός ακόμα μνημονίου που επιτείνει την ύφεση , ακυρώνει τα τελευταία ψήγματα του κοινωνικού κράτους , αποδομεί τις εργασιακές σχέσεις  και οδηγεί στην πλήρη φτωχοποίηση τον λαό .
Δυστυχώς οι προβλέψεις της ΑΝΕΑΕΔ όπως είχαν διατυπωθεί σε κείμενα και ανακοινώσεις, όπως η ανακοίνωση της 18ης Δεκεμβρίου 2014, η απόφαση και το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης  της 22ας Μαρτίου 2015, η ανακοίνωση και κάλεσμα της 18ης Ιουνίου 2015, επιβεβαιώθηκαν πλήρως .

Το νομοσχέδιο για την έγκριση του μνημονίου και αριθμό προαπαιτουμένων, ακολούθησε τον γνωστό πλέον δρόμο των ¨ κοινοβουλευτικών ¨ διαδικασιών εξπρές .
Τις τελευταίες ώρες το Υπουργείο Οικονομικών, επιδεικνύοντας μια περίεργη σπουδή και χωρίς κάποιον ορατό και πιστικό λόγο, αιφνιδίως και όπως φαίνεται χωρίς την υπογραφή των συναρμόδιων υπουργών, όπως ο ΥΕΘΑ, κατέθεσε τροπολογίες οι οποίες χαρακτηρίζονται ως αντισυνταγματικές και ανατρέπουν τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και τις συντάξιμες αποδοχές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Η ΑΝΕΑΕΔ πιστή στις αρχές της και τις θέσεις της καλεί τους βουλευτές όλων των κομμάτων
1. Να μην ψηφίσουν το νέο μνημόνιο
2. Να αναλάβουν όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για :
  α. Να αποσυρθούν οι τροπολογίες που κατέθεσε το ΥΠΟΙΚ
  β. Να αρκούν όλες οι άδικες και απαράδεκτες σε βάρος μας ρυθμίσεις που εφαρμόστηκε στο εργασιακό των αποστράτων, τον ρατσιστικό ηλικιακό διαχωρισμό, τους νόμους Ν. 3865/10, Ν.3966/11, Ν.4002/11, Ν.4024/11, Ν.4052/12, Ν.4093/12, Ν.4307/14
   γ. Να επιστραφούν στα Ταμεία μας όλα τα χρήματα τα οποία μας υπέκλεψαν με την εφαρμογή του PSI.

Συνάδελφοι τούτες οι δύσκολες ώρες  είναι ώρες ευθύνης και σε τέτοιες ώρες δεν χωρούν και δεν πρέπει να μας παρασύρουν αισθήματα απογοήτευσης, σύγχυσης, θυμού ή ήττας.
Αυτές οι ώρες απαιτούν καθαρή σκέψη , σύνεση και αποφασιστικότητα.
Η νέα υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου και η μεγαλύτερη φτωχοποίηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει .

Η ΑΝΕΑΕΔ πιστεύει ότι ο διεκδικητικός αγώνας, πλέον αποτελεί μονόδρομο και  καλεί τους συναδέλφους  σε συσπείρωση, ενότητα και αγωνιστική ετοιμότητα για να δώσουμε στους κυβερνώντες την απάντηση που τους πρέπει .
Η συσπείρωση, η ενότητα και η συμπόρευση μας τόσο με ενώσεις, συλλόγους, φορείς των εν ενεργεία (ε.ε) και εν αποστρατεία (ε.α) στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας όσο και με το αγωνιστικό κοινωνικό κίνημα αποτελούν βασικό και αναγκαίο παράγοντα αύξησης της ισχύος και γι αυτό ήταν και εξακολουθεί να είναι στις βασικές μας επιδιώξεις.
Η συμπόρευση μας με τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις διεκδίκησης των εργαζομένων και των συνταξιούχων με σκοπό να μην περάσουν το νέο μνημόνιο και τα αντιλαϊκά μέτρα αποτελεί το πρώτο βήμα .


Ο γραμματέας

Νίκος Καράκαλος