9 Αυγ 2015

Η ανάγκη για αγώνα διαρκείας


Συνάδελφοι,
Μετά τα πέντε χρόνια μέτρων σε βάρος μας και ενόψει του τρίτου ακόμα σκληρότερου μνημονίου,

η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αποστράτων (ΣΕΑΑ)
προτείνει ο καθένας ανεξάρτητα αν ψήφισε ΝΑΙ, ΟΧΙ, ή άκυρο στο δημοψήφισμα, ανεξάρτητα σε ποιες ηγεσίες και κόμματα στήριξε διαχρονικά τις ελπίδες του για καλύτερη ζωή, να σκεφτεί κατά πόσο όλα αυτά τα χρόνια ικανοποιούνται πραγματικά οι ανάγκες του ίδιου και των απλών ανθρώπων γύρω του από τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν εντός ή εκτός μνημονίων και να συμφωνήσει, ότι :
  • Δεν εξουσιοδοτούμε εν λευκώ κανένα «σωτήρα» να αποφασίζει για όλους μας, ακόμα και αντίθετα με την λαϊκή εντολή! Η ψήφος μόνο δεν αρκεί!
  • Δεν αναθέτουμε την προστασία των συμφερόντων μας σε «φωτισμένους» ηγέτες, αλλά συμμετέχουμε στην προσπάθεια διεκδίκησης αυτού που μας αξίζει κι όχι του ξεροκόμματου που κάθε φορά τους περισσεύει – που σήμερα δεν τους περισσεύει!

Συνάδελφοι,
Κανείς δεν μας χαρίζει τίποτα!
Αν δεν αγωνιστούμε, οι απώλειες θα συνεχίζονται!

Μπροστά σ’ αυτόν τον κίνδυνο απαιτείται από την πλευρά μας συνεχής προσπάθεια και συμμετοχή στον αγώνα διεκδίκησης, για:
  • Αποκατάσταση όσων απωλειών είχαμε μέχρι σήμερα!
  • Απόκρουση κάθε μελλοντικού σε βάρος μας πακέτου μέτρων!

Κανείς δεν υπόσχεται, ότι ο αγώνας μας θα έχει θεαματικά αποτελέσματα. Αν όμως μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, η ήττα και η εξαθλίωση θα είναι ολική και σίγουρη! Το ίδιο αν περιοριστούμε περιστασιακά σε μια «μάχη» εκτονώνοντας το δικαιολογημένο θυμό μας! Όσο περισσότεροι από εμάς μπαίνουν στον αγώνα μέχρι την τελική νίκη, τόσο τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας θα είναι σημαντικότερα!!
Ο αντίπαλος είναι ισχυρός και πολυμήχανος! Ποντάρει στην απογοήτευση και στην αδρανοποίηση μας και έχει τους τρόπους να μας στρέψει προς τα εκεί. Έχουμε αρκετή εμπειρία πλέον! Ας μη του κάνουμε το χατίρι!

Όχι στην απογοήτευση - Όχι στην αδράνεια!

Όλοι μαζί, φορείς συναδέλφων και μεμονωμένα άτομα, μεθοδικά, οργανωμένα σε αγώνα διαρκείας, συντονισμένοι με όλους τους άλλους εργαζομένους και συνταξιούχους, μαζί
με τον κοινωνικό μας περίγυρο που δεν βλέπει άλλη λύση παρά μόνο μέσα από τον αγώνα!



Η ΣΕΑΑ πάντα τόνιζε την ανάγκη για ένα τέτοιο αγώνα! 
Σήμερα επανέρχεται και καλεί όλους για συμμετοχή! 
Σύντομα θα απευθύνει συγκεκριμένο κάλεσμα!


9/8/2015
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αποστράτων