23 Οκτ 2015

ΧΘΕΣ ΣΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ

Απόστρατοι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας έδωσαν χτες το παρόν τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Παλιά Βουλή, όπως τόσες φορές τα τελευταία χρόνια. Μεμονωμένοι συνάδελφοι αλλά και μέλη φορέων αποστράτων, όπως και μέλη διοικητικών συμβουλίων ενώσεων και συλλόγων, αδιαφορώντας για την κακοκαιρία, συγκεντρώθηκαν να διαδηλώσουν εκφράζοντας την αγανάκτηση τους για όσα έχουμε υποστεί και όσα σχεδιάζονται σε βάρος όλων μας και των οικογενειών μας.

Οι συγκεντρωμένοι κάθε προέλευσης ήταν περισσότεροι πολλών προηγούμενων συγκεντρώσεων, εν τούτοις ο αριθμός αυτός είναι μικρός σε σχέση με το πλήθος των συναδέλφων που υφίστανται την βαρβαρότητα των μέτρων. Οι συζητήσεις και οι διαμαρτυρίες άναψαν. Κάποιοι δήλωναν απογοητευμένοι, όλοι όμως οργισμένοι, αγανακτισμένοι, ανήσυχοι, προβληματισμένοι για το μέλλον όλων μας και του τόπου! Διαβάστηκε η ανακοίνωση της ΣΕΑΑ που καλούσε σε
«μόνιμη και διαρκή αντίδρασή μας, γιατί μόνιμη και διαρκής είναι και η επίθεση που δεχόμαστε»!
Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε η συμμετοχή  και το πρόγραμμα δραστηριοτήτων που έχει προτείνει η ΣΕΑΑ για το επόμενο διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης αποστράτων στην πλατεία, από την Σταδίου περνούσαν επί πολύ ώρα αλλεπάλληλες ομάδες και άλλων διαδηλωτών με πανό, συνθήματα και τυμπανοκρουσίες. Η αγανάκτηση ήταν έκδηλη και κραυγαλέα, με τα συνθήματα να συνταράζουν για τους ίδιους πάνω κάτω λόγους. Μετά την διέλευση του πρώτου κύριου μπλοκ διαδηλωτών - όπως συνήθως συμβαίνει στις συγκεντρώσεις που συντονίζονται από την ΣΕΑΑ- πήραν θέση στο δρόμο τα πανό και οι συνάδελφοι της συγκέντρωσης μας, ενώ στο βάθος είχε φανεί το επόμενο μπλοκ διαδηλωτών. Ο αποκλεισμός της πλατείας Συντάγματος, λόγω της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου, οδήγησε την όλη πορεία μέσω της Ομήρου και της Πανεπιστημίου στην πλατεία Ομόνοιας, χωρίς ούτε στιγμή να σταματήσει η κραυγή του κόσμου να εκφράζει συλλογικά και ενωμένα την οργή του από την διαχρονική αδικία, την εκμετάλλευση και την ασυνέπεια στις υποσχέσεις με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.

Σφίγγουμε το χέρι όλων όσων για πρώτη φορά ήρθαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ξεπερνώντας προκαταλήψεις ετών και καλούμε και άλλους συναδέλφους να κάνουν αυτό το βήμα σε επόμενο προσκλητήριο.
Τι άλλο περιμένουμε να γίνει συνάδελφοι;
Ας κλείσουμε επιτέλους τα αυτιά σε υποσχέσεις κυβερνώντων. Να μην ελπίζουμε πολλά από τη διαμεσολάβηση υφισταμένων του ΥΕΘΑ προς τον ίδιο, έστω και αν «απειλούν» με «δυναμικές αντιδράσεις» και «κινητοποιήσεις»! Αυτό που πετυχαίνουν είναι να μας καθησυχάζουν και να μας κρατάνε, όσο γίνεται περισσότερο, στον καναπέ, θύματα της «αγωγής» και της ωμής προπαγάνδας που εκτοξεύεται μέσα από τα ΜΜΕ. Να θυμόμαστε επίσης πως τα προβλήματά μας δεν είναι ούτε μόνο η σύνταξη, ούτε μόνο το μέρισμα, αλλά και ένα σωρό άλλα που δικαιούμαστε εμείς και τα παιδιά μας, είναι η ίδια η χώρα (υγεία, παιδεία, κοινωνικό κράτος, άμυνα, αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, στρατηγικές υποδομές κ.α.)!
Ο μόνος τρόπος να βάλουμε σε πρώτη φάση κάποιο φρένο σε ότι έρχεται ακόμα, χωρίς να ξεχνάμε ό,τι μας έχουν κλέψει μέχρι τώρα, είναι να ενώσουμε την φωνή και την οργή μας με όλους όσους διαδηλώνουν στο δρόμο για τους ίδιους λόγους, με τον ίδιο πόνο! Εκεί, μαζί τους, αυξάνεται η δύναμή μας και η ελπίδα. Ας μη ξεχνάμε:
«η ισχύς εν τη ενώσει»!


23/10/2015


Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ