12 Νοε 2015

Απόστρατοι και λαός μαζί!


Σήμερα ήμασταν εκεί, μαζί με το λαό, με τους άλλους αγωνιζόμενους φορείς, με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. 
Εμείς επιμένουμε να πιστεύουμε ότι όταν οι αιτίες που γεννούν τα προβλήματά μας είναι κοινές, δεν μπορεί παρά και η αντιμετώπισή τους να πρέπει να είναι κοινή.
Δεν χωράνε πλέον κατάλοιπα μιας άλλης εποχής που ήθελε το στρατό και τα Σώματα ασφαλείας χώρια από τον λαό για να μπορούν όποτε θελήσουν οι ιθύνοντες να τους χρησιμοποιήσουν εναντίον του! Η τακτική αυτή αξιοποιούσε και την αριστοκρατική προέλευση του σώματος των αξιωματικών, ενώ χάιδευε τα αυτιά όσων στελεχών δεν ήταν από τζάκι!
Εδώ όμως και πολλά χρόνια τα επαγγέλματα αυτά στελεχώνονται από παιδιά λαϊκών οικογενειών. Τα τζάκια ή όσοι θέλουν να θεωρούνται ότι είναι από τζάκι είναι μειοψηφία! Ειδικά στις μέρες μας που η "λάμπουσα πενία" έχει επικαιροποιηθεί - μονιμοποιηθεί, με ευθύνη των κυβερνώντων, δεν δικαιολογείται οι απόστρατοι να αδιαφορούν για τις απεργίες - διαμαρτυρίες των ίδιων τους των παιδιών!



Οι συνάδελφοι μετά από αλλεπάλληλες ανοιχτές συσκέψεις και ευάριθμη συμμετοχή σε διαδηλώσεις και εκδηλώσεις τις προηγούμενες μέρες, κατάφεραν να ταρακουνήσουν τις διοικήσεις των ΕΑΑ (ΝΠΔΔ), αναγκάζοντας τις να κινηθούν σε μια αγωνιστική (;) κατεύθυνση κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία! Μέχρι εκεί όμως! Έκαναν το παν να ξεκόψουν τους απόστρατους από την σημερινή συγκέντρωση! Είχαν ετοιμάσει προτάσεις για συγκέντρωση την παραμονή ή την επόμενη της σημερινής! Καθαρά διασπαστικά δηλαδή!
Η πιο ενδεδειγμένη θέση, νομίζουμε θα ήταν: Σήμερα οι απόστρατοι σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαζί με τον υπόλοιπο λαό και εφόσον κρινόταν αναγκαίο, σε μια άλλη ημερομηνία χωριστή συγκέντρωση αποστράτων και εν ενεργεία στελεχών εφόσον το αποφασίσουν οι φορείς των τελευταίων και σε ώρα βολική γι’ αυτούς!

Η συγκεκριμένη πάγια τακτική των διοικήσεων των Ενώσεων αποστράτων (ΝΠΔΔ), για ιδιαίτερες συγκεντρώσεις πρέπει να μας βάλει σε υποψίες! Όσοι αντιμάχονται την συμμετοχή των αποστράτων στις γενικότερες κινητοποιήσεις και δουλεύουν συντονισμένα για την αποτροπή τους, κάπου αποβλέπουν!
·       Δεν θέλουν οι απόστρατοι να αισθανθούν μέλη συγκεντρώσεων 10 - 100δων χιλιάδων αντί μερικών (έστω) χιλιάδων!
·             Δεν θέλουν να αισθανθούν οι απόστρατοι την πραγματική ισχύ εν τη ενώσει με το λαό!
·     Θέλουν να οδηγούν τους συναδέλφους σε δρόμους που εκείνοι και οι εντολείς τους επιλέγουν!
Η πείρα των τελευταίων χρόνων έδειξε ότι σκοπός τους είναι το καπέλωμα, η χειραγώγηση, ο αποπροσανατολισμός και τελικά η εκτόνωση της οργής μας.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Οι απόστρατοι σαν απλοί άνθρωποι που βιώνουν τις ίδιες δυσκολίες με τους υπόλοιπους Έλληνες, τους γυρνάνε τη πλάτη.
ΚΑΛΟΥΜΕ τους ΣΥΝΑΔΈΛΦΟΥΣ
Να συναντηθούμε στην πλ. Κλαυθμώνος την Παρασκευή 20/11/15 γύρω από τα πανό της ΣΕΑΑ, της πρωτοβουλίας αποστράτων και όσων εκπροσωπούν και όποιων άλλων συμφωνούν μαζί μας!
Να συζητήσουμε τις δικές μας θέσεις – απόψεις!
Δεν έχουμε την ανάγκη της ομπρέλας κανενός και προπάντων των διοικήσεων των ΕΑΑ του υπουργείου!