5 Σεπ 2016

Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΕ ΑΠΑΞΙΩΣΗ


Η μνημονιακή εποχή, όπως επιβλήθηκε από τους ιθύνοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις Ελληνικές κυβερνήσεις- συγκυβερνήσεις , κατάρριψε ένα ακόμη μύθο σχετικό με το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ).
Ο πρώτος μύθος ήταν αυτός που τοποθετούσε τους στρατιωτικούς και τους συναδέλφους των ΣΑ σε μια ιδιαίτερη κατηγορία προνομιούχων, ξεχωριστή από τον υπόλοιπο λαό. Αυτός ο μύθος έτρεφε για δεκαετίες τα στελέχη για να έρθουν τα μνημόνια ν’ αποδείξουν ότι  οι στρατιωτικοί και τα ΣΑ όχι μόνο δεν αποτελούν μια ευνοημένη κατηγορία αλλά υπέστησαν τις ίδιες συνέπειες από την εφαρμογή των μνημονίων  όπως με όλους μη προνομιούχους Έλληνες.
Ο δεύτερος μύθος είναι αυτός που αφορά την υγεία των στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ. Μας είπαν και μας λένε ότι τουλάχιστον οι παροχές υγείας δεν θα θιγούν και θα έχουν ξεχωριστή αντιμετώπιση. Όμως τα περιοριστικά μέτρα που εξακολουθούν να παίρνονται αποδεικνύουν το αντίθετο. Τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται οι απόστρατοι έχουν τα ίδια προβλήματα με τ’ άλλα νοσοκομεία της χώρας.  Περικοπές δαπανών, που οδηγούν σε ελλείψεις  νοσηλευτικού  και ιατρικού  προσωπικού, δυσβάστακτη οικονομική συμμετοχή των ασθενών αποστράτων σε φάρμακα και νοσηλεία. Αποτέλεσμα η μακροχρόνια αναμονή για εξετάσεις από τους γιατρούς (ραντεβού), η συχνή βλάβη μηχανημάτων και η έντεχνη προώθηση σε ιδιωτικά διαγνωστικά και θεραπευτικά κέντρα. Σύμφωνα με έρευνες προκύπτει ότι στη χώρα ένα σεβαστό ποσοστό ασθενών εγκαταλείπουν την θεραπεία τους γιατί δεν αντέχουν το οικονομικό κόστος. Το εφιαλτικό αυτό γεγονός οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι συμπολίτες μας αυτοί, που αναμεσά τους βρίσκονται και δικοί μας συνάδελφοι,   είναι προγραμμένοι από τη ζωή! 
Για όποιον δεν έχει προσωπική εμπειρία από τα δημόσια νοσοκομεία ας ανατρέξει στα κείμενα και δελτία τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αλλά και της ΠΟΕΔΗΝ (Δελτίο τύπου ΠΟΕΔΗΝ 27/7/2016 "Νέο καρδιογράφημα του ΕΣΥ" όπως και στα πρόσφατα της 31/8 "Βαράει διάλυση το ΕΣΥ" και "Υπέρηχος του ΕΣΥ- σάπιο σύστημα"), με τις τραγελαφικές και άκρως επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία ελλείψεις των νοσοκομείων ανά την Ελλάδα. Η κοινωνική υγεία έχει φθάσει σε επίπεδα διάλυσης, με το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό να ξεπερνάει τα όρια αντοχής του, με υπαιτιότητα της πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑ.ΣΟ.Κ - Ν.Δ αλλά ακόμη και του φερόμενου ως αριστερού ΣΥΡΙΖΑ.
Και στο ερώτημα του απλού πολίτη γιατί αυτή η απαξίωση της υγείας, δεν μπορεί να υπάρξει άλλη απάντηση από εκείνη της πολιτικής επιλογής. Ναι όσο και απίστευτο να ακούγεται στα αυτιά του καλόβολου πολίτη αυτή είναι η αλήθεια γιατί ο περιορισμός δαπανών για την υγεία μαθηματικά οδηγεί στα φαινόμενα απαξίωσης της δημόσιας υγείας.
Το χειρότερο όμως απ’ όλα είναι ότι αυτές οι  πολιτικές προετοιμάζουν το έδαφος για να ευδοκιμήσει η ακροδεξιά προπαγάνδα. Οι διάφοροι φορείς της, χρυσή αυγή κτλ., εκμεταλλεύονται την δικαιολογημένη αγανάκτηση για δηλητηριάσουν την σκέψη του ανύποπτου πολίτη. Πίσω από το προσωπείο της καταδίκης των κυβερνητικών μέτρων κρύβουν τις πραγματικές προθέσεις που δεν είναι άλλες από την επιτάχυνση της παραπέρα εξαθλίωσης του Ελληνικού Λαού και στα θέματα της υγείας. Εξ άλλου στο καθεστώς που ονειρεύονται χωρούν μόνο οι υγιείς και δυνατοί, οι άλλοι δεν έχουν λόγο ύπαρξης.
Μετά απ’ όλα  αυτά προβάλλει το ερώτημα, αν υπάρχει άραγε λύση. Οι διάφοροι καλοθελητές σπεύδουν ν’ απαντήσουν δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει τίποτα, βλέπεις η κρίση, λες και αυτήν  δεν την δημιούργησαν συγκεκριμένα συμφέροντα.  Και συνεχίζουν λέγοντας ότι δεν έχει αξία κανένας αγώνας γιατί δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα,  καθήστε λοιπόν στους καναπέδες όπου μπορείτε να εκτονώνετε ελεύθερα την οργή σας.  
Η πρωτοβουλία των αποστράτων δημιουργήθηκε για να αποδείξει ότι αυτή η λογική αποτελεί τον νέο μύθο. Λέει λοιπόν ότι ναι μπορεί να υπάρξει  λύση σύμφωνα με τα συμφέροντά μας αρκεί να αντιδράσουμε συλλογικά και μαζί με όλο τον Ελληνικό Λαό. Όσο μεγαλύτερη συσπείρωση υπάρξει γύρω από την πρωτοβουλία τόσο μεγαλύτερα θετικά αποτελέσματα αναμένονται. Εξ άλλου το πολιτικό σύστημα εκείνο που φοβάται είναι η οργανωμένη αντίσταση στα οικονομικά και αντιυγιεινά μέτρα που απεργάζεται.

2/9/2016
Αριστείδης Γιαννόπουλος, γιατρός ομοιοπαθητικής, απόστρατος ΠΝ.


Διαβάστε περισσότερα: http://protovoyliaapostraton.webnode.com/arthra/