6 Σεπ 2016

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ….

5 Αυγούστου 2016
Πραγματικά είναι δύσκολο να πεις αν πρέπει να γελάς ή να κλαις. Μετά τη διαρροή του σχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για τα ειδικά μισθολόγια εκτός από τις Ε.Δ στον …Προκρούστη των μειώσεων προκειμένου να εξοικονομηθούν τρία εκατομμύρια το μήνα από τις δαπάνες τις μισθοδοσίας του προσωπικού… μπαίνει και το Πυροσβεστικό Σώμα. Το Σώμα εκείνο που, ως λαοπρόβλητο για το ευρύ κοινό λόγω της κοινωνικής του προσφοράς, οι κυβερνώντες προσπαθούν πάντα να το έχουν ως προμετωπίδα σωστής λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού. Και όλα αυτά με υποσχέσεις για λύση προβλημάτων και παροχές. Ακόμη δεν έχει στεγνώσει το μελάνι από κυβερνητικές υποσχέσεις μονιμοποίησης των συναδέλφων πενταετούς υποχρέωσης, θεσμοθέτησης, επιτέλους, νόμου για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζόμενων στο Π.Σ., αναπροσαρμογή μισθών και συντάξεων σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣτΕ.
Μετά το τσεκούρωμα των συντάξεων (κύριων, επικουρικών και μερισμάτων) από την κυβέρνηση που διαπραγματεύεται σκληρά με τους δανειστές αλλά πάντα κάνει αυτό που ζητάνε εκείνοι, το τσεκούρωμα περνά στις Ε.Δ και το Π.Σ. (… και ας λέει ο υπουργός ΥΠΕΘΑ κ.Καμένος).
Και για να πάρουμε μιά γεύση των μειώσεων ας δούμε τον παρακάτω πίνακα:
Η δε λεγόμενη “προσωπική διαφορά” για κάποιο διάστημα θα εμφανίζει το ποσό της μείωσης το οποίο θα λαμβάνεται για να διασφαλιστούν οι προηγούμενες αποδοχές.
Τονίζεται, όμως ότι το ποσό της προσωπικής διαφοράς μειώνεται αναλογικά και μέχρι της πλήρους εξάλειψής της από οποιαδήποτε μελλοντική αύξηση των μηνιαίων τακτικών αποδοχών του στρατιωτικού ή του πυροσβέστη, άρα καθηλώνονται τα επίπεδα των μισθών ακόμη και σε μελλοντική αύξηση του Α.Ε.Π που αφήνει περιθώριο αναδιανομής και τυχόν αύξησης των μισθών. Επίσης, κανείς δεν εγγυάται την παραμονή της “προσωπικής διαφοράς” ανάλογα με την εξέλιξη των δημοσιονομικών μεγεθών.
Και μετά από όλα αυτά που θα έπρεπε να …ξεσηκωθεί και ο πλέον δύσπιστος και να απαιτήσει απόσυρση αυτών των νομοσχεδίων τερατουργημάτων που αποτελούν συνέχεια στην αφαίμαξη όλων των εργαζόμενων και συνταξιούχων της χώρας μας με παράλληλη ελάφρυνση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου για επιτάχυνση της κερδοφορίας του και ανάπτυξη στη χώρα μας (αλήθεια ανάπτυξη για ποιόν;;;), εμφανίζεται ανακοίνωση Ομοσπονδιών και Ενώσεων Σ.Α. που …καλούν τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη για Δημόσια τοποθέτηση,  επειδή τάχα μέχρι τώρα δεν έχει εκφραστεί. Αλήθεια, συνάδελφοι, θυμίστε μου μέχρι σήμερα ποιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη ή Δημόσιας Τάξης έχει τοποθετηθεί; Γιατί, λοιπόν, τώρα ο κ. Ν. Τόσκας; Μήπως όλα αυτά αποτελούν το φύλλο….συκής  για μια νέα …συνεργατικότητα και “Προκρούστη” προσχεδιασμένου δημόσιου διαλόγου. “Σφάξε με αγά μου να αγιάσω”.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι στην ενέργεια ή μη. Πυροσβέστες, Αστυνομικοί, Λιμενικοί. Αξιωματικοί αλλά και όλων των βαθμίδων της ιεραρχίας. Ο αγώνας για καλύτερες συνθήκες ζωής πρέπει να είναι κοινός με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και συνταξιούχους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Οι ώρες πια και μέρες είναι μετρημένες. Όχι στη συνειδητή παραπέρα φτωχοποίηση. Όχι στην παράδοση της σκυτάλης του πένητα και του παρία στα παιδιά μας. Δεν έχουμε το δικαίωμα. Ξεσηκωθείτε!!!
Σάββας Θεοδωρής, μέλος του Δ.Σ της Π.Ε.Α.Π.Σ.
http://www.peaps.gr/?p=3792#more-3792