14 Οκτ 2016

Ένταση και φωνασκίες στα δικαστήρια στα ασφαλιστικά μέτρα κατά ΠΟΕΣ


Π. Καρβουνόπουλος 14/10/2016 | 19:02 481 Προβολές
Προχθές το Militaire.gr έγραφε για την παγίδα που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πέσουν οι στρατιωτικοί που έχουν αποφασίσει να ασχοληθούν σοβαρά με τα εργασιακά θέματα των συναδέλφων τους. Η ΠΟΕΣ μέχρι στιγμής παρά τις απαράδεκτες επιθέσεις που έχει κατά καιρούς δεχτεί τήρησε και τηρεί χαμηλούς τόνους και δρα και αντιδρά θεσμικά και μέσα στο πλαίσιο του νόμου. Και μέχρι στιγμής η επιλογή της έχει δικαιωθεί σ΄ όσους στόχους έθεσε. Πρώτον κέρδισε τις αποφάσεις του ΣτΕ, οι οποίες όσες κυβερνήσεις κι αν περάσουν παραμένουν ενεργές. Δεύτερον πέτυχε την απόλυτη νομιμοποίησή της την οποία ορισμένοι παριστάνουν ότι δεν την έχουν …πληροφορηθεί.
Η ΠΟΕΣ, δεν πρέπει να ακολουθήσει λογικές και πρακτικές που μπορεί έστω και στο ελάχιστο να προκαλέσουν αποστροφή στους στρατιωτικούς που έτσι κι αλλιώς, ακόμη προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν να έχουν όργανο έκφρασης και θεσμικής πίεσης για λύση εργασιακών τους θεμάτων.
Τα όσα έγιναν το πρωί στο κτίριο 4 της των δικαστηρίων της Σχολής Ευελπίδων επιβεβαιώνουν όσα προαναφέραμε και δικαιώνουν την επιλογή της ΠΟΕΣ να κρατήσει μακρυά από πρακτικές έκφρασης “συνδικαλισμού” που σ΄ αυτή τη χώρα μας πλήγωσαν.
Ομάδα 25 στρατιωτικών που είχαν δημιουργήσει σύνδεσμο ο οποιος πλέον με τον νόμο Καμμένου δεν μπορεί να λειτουργεί έστειλαν για δεύτερη φορά εξώδικο με το οποίο απαιτούν να γίνουν μέλη της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής  πριν από την γενική συνέλευση της Κυριακής!!! Γιατί τέτοια βιασύνη άραγε; Κι αφού επείγονταν να εγγραφούν, γιατί δεν είχαν φροντίσει νωρίτερα να κάνουν ότι χρειαζόταν; Όσο περνά ο καιρός τα ερωτήματα όλο και πληθαίνουν…
Και για δεύτερη φορά κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα! Δικαιωμά τους αν και σαν στρατιωτικοί θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι οι κανόνες, τα καταστικά και οι νόμοι δεν υπάρχουν για να καταστρατηγούνται. Υπάρχουν για να τηρούνται.
Έστω κι έτσι όμως είναι δικαίωμά τους να αξιοποιούν τις όποιες δυνατότητες παρέχει σε κάθε πολίτη η δικαιοσύνη.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της όποιας δικαστικής διαδικασίας, εμφανίζεσαι στα δικστήρια για να παρεμβαίνεις διαρκώς αναγάζοντας τον πρόεδρο υπηρεσίας να σε απειλήσει με αποβολή από την αίθουσα. Ούτε όταν βγαίνεις από την αίθουσα και βρίζεις τον αντιδικό σου. Γιατί; Γιατί είσαι στέλεχος των ελληνικών ΕΔ και αυτές οι συμπεριφορές ούτε επιτρέπονται, ούτε δικαιολογούνται.
Ας ηρεμήσουν λοιπόν όσοι πιστεύουν ότι θα ήταν πολύ καλύτεροι από την ΠΟΕΣ στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των στρατιωτικών. Ας το αποδείξουν στην πράξη τηρώντας το νόμο κατά γράμμα, όπως έχουν την απαίτηση να κάνουν οι άλλοι. Η δικαιοσύνη δεν είναι για να καλύπτουμε αδυναμίες, προβλήματα και ελλείψεις. Είναι για να βρίσκουμε το δίκιο μας. Κι όταν καταφέυγουμε σ΄ αυτή τη διαδικασία το κάνουμε με σοβαρότητα και αξιοπρέπεια. Όχι με φωνές και τσαμπουκάδες που θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν τρομάζουν ΚΑΝΕΝΑΝ.
Όσο για τη χρήση της δικαιοσύνης σε βαθμό υπερβολής; Αν έχουν χρόνο και χρήμα δικαίωμά τους να πηγαίνουν κόσμο στα δικαστήρια. Το πρόβλημα είναι πως είναι και λίγο δύσκολο το…πάρκινγκ στην περιοχή, αλλά τι να κάνουμε.
Ελπίζουμε ότι τη Κυριακή δεν θα επιδιωχθούν ανάλογες καταστάσεις έντασης. Όποια κι αν είναι η απόφαση για την υπόθεση

 http://www.militaire.gr/%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%83/