25 Νοε 2016

Πρωτοβουλία αποστράτων: Δεν τα φάγαμε μαζί στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού!

           ·       Δεν συμμετείχαμε εμείς στα τραπεζικά παιγνίδια της πολιτικής και οικονομικής ολιγαρχίας με το μετοχικό κεφάλαιο και την πώληση  της Γενικής Τράπεζας.
          ·       Δεν εκποιήσαμε εμείς και μάλιστα με αδιαφανείς όρους τεράστιο μέρος της  περιουσίας του Μ.Τ.Σ.
·       Δεν μισθώναμε εμείς τα ακίνητα του Ταμείου με προκλητικά χαριστικούς όρους, ούτε παραχωρούσαμε τη διαχείρισή τους ή και τη δωρεάν χρήση τους στους ντόπιους κεφαλαιοκράτες και στους γόνους οικογενειών.
·       Δεν πήραμε εμείς, ως διοίκηση, τραπεζικά δάνεια για να ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις ξένων  και ντόπιων τρωκτικών της περιουσίας του Ταμείου και  τους  πολιτικούς τους προστάτες. 
·       Δεν τις «παίξαμε» εμείς τις κρατήσεις μας, τα χρήματά μας, στις φούσκες του Χρηματιστηρίου κατ’ εντολή της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας.
·       Δεν υπήρξαμε εμείς πρόεδροι του Μ.Τ.Σ. που εκμεταλλευτήκαμε τη θέση μας για να αρπάξουμε ακίνητα του Ταμείου και να κάνουμε όργιο διορισμών συγγενών και φίλων στη Γενική Τράπεζα και στο ΝΙΜΤΣ.
·       Δεν δεχτήκαμε εμείς τη χορήγηση από το Ταμείο εφάπαξ παροχών και συντάξεων που ήταν υποχρεωμένο να χορηγεί το δημόσιο.
·       Δεν κάναμε εμείς χορηγήσεις με δέσμευση της μελλοντικής περιουσίας του Ταμείου.
·       Δεν συμμετείχαμε εμείς στο «πάρτι» προεκλογικής διανομής μερισμάτων μεγαλόσχημων ημετέρων, ούτε υπήρξαμε ανέντιμοι έναντι του συνόλου των εν ενεργεία και αποστρατεία συναδέλφων μας.
·       Δεν συναινέσαμε εμείς στο κούρεμα των αποθεματικών του Ταμείου με το PSI.  
·       Δεν υπήρξαμε εμείς κομματικά στελέχη που αφού έγινε το μεγάλο φαγοπότι με την περιουσία του Ταμείου, αποχωρήσαμε πρώτοι σαν τα ποντίκια από το βυθιζόμενο πλοίο.
 
·       Δεν συμμετείχαμε εμείς στη διοίκηση του Ταμείου, ούτε υπήρξαμε εκπρόσωποι των εγκεκριμένων από τους υπουργούς διοικήσεων των ‘‘θεσμικών ενώσεων αποστράτων’’, ώστε να νιώθουμε συνυπεύθυνοι.
·       Δεν εθελοτυφλούσαμε, αγωνιούσαμε και δεν ξεχνούμε ότι  εμείς οι μερισματούχοι καταγγείλαμε την κακοδιαχείριση και την απιστία των διοικήσεων και προκαλέσαμε τους ελέγχους και την παρέμβαση της δικαιοσύνης που επιβεβαίωσε πέραν από τις πολιτικές και τις ποινικές ευθύνες για την κατάσταση του Ταμείου.

Αν και τις μέρες αυτές δικάζονται κάποιοι υπαίτιοι, πρώην πρόεδροι και γενικοί διευθυντές  του Μ.Τ.Σ. για κακουργηματικές πράξεις σε βάρος του Ταμείου, δηλαδή σε βάρος του συνόλου των εν ενεργεία μετόχων συναδέλφων μας και των απόστρατων μερισματούχων που λαμβάνουμε τα ψιχία που έχουν απομείνει, πολλοί περισσότεροι είναι οι υπαίτιοι που δεν δικάζονται στο Εφετείο Κακουργημάτων και δεν πρόκειται να δικαστούν ποτέ από την αστική δικαιοσύνη για την καταστροφή του άλλοτε εύρωστου Ταμείου μας.  
Εκτός από τις διορισμένες από τις κυβερνήσεις, διοικήσεις του Μ.Τ.Σ. υπαίτιοι είναι οι εκάστοτε υπουργοί εθνικής άμυνας που αδιαφορούσαν για τις οικονομίες που αποταμιεύαμε καθ’ όλη τη διάρκεια του υπηρεσιακού μας βίου και έκαναν τα πολιτικά τους παιγνίδια με τα δικά μας χρήματα. Υπαίτιες είναι οι πολιτικές που άσκησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. για πολλά χρόνια και οδήγησαν στη σημερινή εξαθλίωση του Μ.Τ.Σ.  
Όλοι αυτοί οι υπαίτιοι πρόσωπα, κυβερνήσεις και πολιτικοί οργανισμοί, πέραν από το αποτέλεσμα της δίκης για τους λίγους, πρέπει να δικαστούν και καταδικαστούν και στη συνείδησή μας και στη δημόσια παρέμβασή μας και στην πολιτική μας θέση.
Όμως, η δίκη αυτή δεν κλείνει τους «ανοιχτούς λογαριασμούς» με το Μ.Τ.Σ. Αντίθετα, η δίκη αυτή αφαιρεί κάθε πρόσχημα από τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μεταφέρει ευθύνες στο παρελθόν- που ασφαλώς απαιτούμε να αποδοθούν- και να κωλυσιεργεί στην ανάληψη των ευθυνών της για την ανάκαμψη του Ταμείου. Το δημόσιο είναι υπαίτιο για την κατάσταση του Ταμείου και είναι υποχρεωμένο να αναλάβει και το κόστος της εξυγίανσή του και όχι να μεταφέρει το βάρος αυτό στους μετόχους και μερισματούχους, όπως γίνεται μέχρι σήμερα.
Όπως τόνισε και η ‘‘ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην κοινωνική ασφάλιση’’ κατά τη συνάντηση με τη σημερινή διοίκηση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού: '' Προτεραιότητα του Ταμείου πρέπει να είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών των μετόχων και μερισματούχων και προς την κατεύθυνση αυτή, η Πρωτοβουλία αναμένει ν’ αναληφθούν οι απαραίτητες ενέργειες, καθώς και να υπάρξουν αντιστάσεις, προκειμένου αποφευχθούν αρνητικά φαινόμενα του παρελθόντος επιζήμια για το Ταμείο. Η ανασύνθεση του Δ.Σ. με σκοπό την αντιπροσωπευτικότερη λειτουργία του είναι αναγκαία. Για την Πρωτοβουλία Αποστράτων οι πολιτικές ευθύνες σε ότι αφορά την κατάσταση του Μ.Τ.Σ. είναι δεδομένες. Επίσης, η γενικευμένη αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης δεν αφήνει έξω τα Μετοχικά Ταμεία, μια ψευδαίσθηση που καλλιεργείται δυστυχώς και από φορείς συναδέλφων…. Μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της χώρας μας, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη δημόσια κοινωνική ασφάλιση ''.
Γιατί εμείς δεν τα φάγαμε μαζί!

Γιώργος Παλιούρας
Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.


Διαβάστε περισσότερα: http://protovoyliaapostraton.webnode.com/arthra/