29 Νοε 2016

Τι είπε και τι δεν είπε ο Ομπάμα - Η συνθήκη της Λοζάνης



Από την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ προβλήθηκε η περιοδεία του στην Ακρόπολη, όπως και η ομιλία του, από την οποία αναδείχθηκαν κυρίως η από μέρους του αναγνώριση των προσπαθειών του ελληνικού λαού κατά την κρίση και οι ελληνικές λέξεις που χρησιμοποίησε, μεταξύ άλλων και το «Ζήτω η Ελλάς»! Δεν είχε όμως μόνο αυτά η ομιλία! Περιείχε  και τις παραινέσεις του επισκέπτη για την ανάγκη συνέχισης των «μεταρρυθμίσεων», λες και δεν είναι αρκετό το μέχρι σήμερα σφίξιμο στο ζωνάρι του λαού! Επίσης ο «πλανητάρχης», ενώ σε σχέση με το κυπριακό περιορίστηκε σε βασικές αρχές  αποκρύπτοντας την ουσία, απέφυγε να σχολιάσει δημοσίως την αναφορά της ελληνικής πλευράς στα θέματα σχετικά με την ΠΓΔΜ και με τη συνθήκη της Λοζάνης. Είναι προφανές, ότι απέφυγε να εκθέσει τις αμερικανικές θέσεις στα συγκεκριμένα θέματα, γιατί θα χάλαγαν το «καλό» κλίμα.
Από το 1996 πάγια πολιτική των τουρκικών κυβερνήσεων είναι η αμφισβήτηση στην πράξη του καθεστώτος κυριαρχίας του Αιγαίου, με υπερπτήσεις τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά και νησίδες, χωρίς να γίνεται αναφορά στη συνθήκη της Λοζάνης που ορίζει τα σύνορα στο Αιγαίο. Η ονομαστική όμως αναφορά στη συμφωνία από τον τούρκο πρόεδρο, που άρχισε τελευταία, δεν μπορεί να έγινε τυχαία. Δεν μπορεί παρά να σχετίζεται με τους πολέμους στη Συρία, το Ιράκ, αφού η συνθήκη της Λοζάνης (1923) καθορίζει μεταξύ άλλων τα σύνορα στη Θράκη, στο Αιγαίο, όπως επίσης για Βουλγαρία, Κύπρο, Αίγυπτο, αλλά και Συρία και Ιράκ. Από αυτή την άποψη μάλιστα, η μη αναφορά στο θέμα της Λοζάνης από τον Ομπάμα είναι ακόμα πιο ανησυχητική!
Η στάση του αυτή είναι σε ενιαία γραμμή με την πάγια τακτική του Πόντιου Πιλάτου, που εφαρμόζουν τόσο οι ΗΠΑ, όσο το ΝΑΤΟ και η ΕΕ στα ελληνοτουρκικά, στηρίζοντας έμμεσα τις προκλητικές επεκτατικές τουρκικές διεκδικήσεις, επειδή έτσι εξυπηρετούνται τα γενικότερα συμφέροντα τους! Όλοι θυμόμαστε, ότι κάθε φορά που η τουρκική προκλητικότητα ξεπερνά κάποια όρια, η πάγια αντίδραση των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ με τους συνοδοιπόρους τους, ήταν και είναι να ενημερώνουν το ΝΑΤΟ και την ΕΕ … χωρίς φυσικά κανένα αποτέλεσμα. Πρόκειται για καθαρή κοροϊδία του ελληνικού λαού! Επομένως, μετά την αρνητική σχετική εμπειρία τόσων χρόνων, εκείνο που πρέπει να μας προβληματίσει όλους και ιδιαίτερα τους συναδέλφους των Ενόπλων Δυνάμεων είναι, τι τις θέλουμε τέτοιες συμμαχίες, όταν δεν αναγνωρίζουν τα σύνορά μας; Για να περιοριστούμε στο συγκεκριμένο ζήτημα, χωρίς να ξεχνάμε βέβαια χούντες, εισβολή και κατοχή της Κύπρου από τουρκικά στρατεύματα και διχοτομικά αμερικανο-ευρωπαϊκά σχέδια επίλυσης του κυπριακού τύπου Ανάν.
Εντωμεταξύ όμως, ενώ αμφισβητούνται ανοιχτά τα σύνορα στα ανατολικά και συγχρόνως προς το βορρά αντιμετωπίζονται αλυτρωτικές επιδιώξεις, η κυβέρνηση δηλώνει ότι «η χώρα αποτελεί νησίδα σταθερότητας στην περιοχή»! Πρόκειται για μια ακόμη  κοροϊδία του λαού, ακόμα περισσότερο όταν αυτή την περίοδο, ανάμεσα στις φωτιές του πολέμου, προετοιμάζονται νέες αλλαγές συνόρων. 
Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συμμετέχει με περίσσια προθυμία και ζήλο στους γενικότερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς σε πολλαπλά επίπεδα. Προσφέρει νέες βάσεις στην Κάρπαθο και στο Καστέλι, καθώς και κέντρα ηλεκτρονικού πολέμου στη Θεσσαλονίκη! Επίσης συνεχίζει να εμπλέκει τη χώρα άμεσα στις πολεμικές συγκρούσεις, παραχωρώντας τις υποδομές της χώρας, πληρωμένες απ' το υστέρημα του λαού μας, στους μακελάρηδες των λαών και συμμάχους της. Συνεχίζει να διαθέτει στρατιωτικές δυνάμεις, πλοία και αεροσκάφη, σύμφωνα με τις αποφάσεις των συνόδων κορυφής της λυκοσυμμαχίας στο πλαίσιο των γενικότερων σχεδιασμών και του ανταγωνισμού της με την Ρωσία, αδιαφορώντας αν έτσι διακινδυνεύει, ανά πάσα στιγμή η χώρα να εμπλακεί σε ένα γενικότερο ή περιορισμένο πόλεμο!
Είναι γνωστό ότι «ο πόλεμος είναι συνέχεια της πολιτικής με άλλα μέσα». Έτσι λοιπόν η πολιτική των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, που ξεζουμίζει τα οικονομικά, κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα του λαού, θα συνεχιστεί και στον πόλεμο. Ο λαός δηλαδή θα εξακολουθήσει να υφίσταται, αυξανόμενες πλέον κατακόρυφα, θυσίες στα δικαιώματά του, ενώ παράλληλα τα παιδιά του (φαντάροι & στελέχη των ενόπλων δυνάμεων), θα δίνουν το αίμα τους, χωρίς κανένα συμφέρον για το λαό και την πατρίδα. Οι ΗΠΑ και οι ευρωνατοϊκοί σύμμαχοι θα συνεχίσουν το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και μετά την όποια πολεμική σύγκρουση, ενώ τα παζάρια που θα ακολουθήσουν για τα σύνορα, με βάση τα συμφέροντά τους, δεν μας εγγυάται κανείς που μπορεί να οδηγήσουν!
Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, που ζούμε, απαιτούμε η κυβέρνηση να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για το τι διαμείφθηκε στις ιδιαιτέρες συζητήσεις με τον Ομπάμα και την καλούμε να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Να ανακαλέσει όλους τους στρατιωτικούς, τα πλοία και τα αεροσκάφη από ευρωνατοϊκές αποστολές, ώστε να αφιερωθούν αποκλειστικά στην άμυνα της χώρας. Να κλείσουν τώρα οι αμερικανονατοϊκές βάσεις. Έξω από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

25/11/2016
Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος ε.α. ΠΝ, μέλος της

Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)

http://ketha.gr/artha.html