8 Δεκ 2016

Κυβερνητικές προτιμήσεις ή «όμοιος ομοίω …»


Μετά την επίσκεψη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του ΥΕΘΑ και ομάδας βουλευτών  μελών της επιτροπής εξωτερικών και άμυνας της Βουλής στο σύμπλεγμα νησίδων του Καστελορίζου, η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα περιορίστηκε σε ένα απλό, αλλά καυστικό σχόλιο επικαιρότητας, με τίτλο «Εθνική Άμυνα - Ενδυματολογικές και «λοιπές» κυβερνητικές προτιμήσεις». Στο σχόλιο της αυτό, η Κίνηση χρησιμοποίησε λέξεις τις οποίες δεν συνηθίζει στα κείμενά της, αλλά πολύ δηλωτικές των εντυπώσεων που προκάλεσε η παρουσία υπόδικων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, μαζί με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΕΛ στα ακριτικά νησιά και στη συγκεκριμένη συγκυρία. Σχολιάζοντας τους ψευτολεονταρισμούς του υπουργού «που εκδηλώνονται με τις ενδυματολογικές προτιμήσεις του … και τις πτήσεις με στρατιωτικά ελικόπτερα», η Κίνηση υποδείκνυε:  «Να ποιους συναγωνίζεται ο υπουργός και η κυβέρνηση σε εθνικισμό και ψευτοτσαμπουκά: τους χρυσαυγίτες!»
Το προχτεσινό γεγονός όμως δεν ήταν μοναδικό! Συνδυάζεται με την παρουσία του υπόδικου για κακουργηματικές πράξεις, ναζιστή βουλευτή της Χ.Α. Χ. Παππά, στην τελετή για την προστάτιδα του Πυροβολικού, που επαναλήφθηκε και στην αντίστοιχη τελετή του Πολεμικού Ναυτικού, προφανώς μετά από πρόσκληση!
Ο συνδυασμός των γεγονότων αυτών, αποδεικνύει ότι η ηγεσία του υπουργείου και συνολικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ξεκάθαρα, έχει επιλέξει να ξεπλύνει το ναζιστικό, φασιστικό μόρφωμα της ΧΑ προσκαλώντας επίσημα εκπροσώπους της σε εκδηλώσεις και τελετές, όπου παρίσταται και ο ΠτΔ! Το συστηματικό ξέπλυμα των ναζιστών και μάλιστα στον ειδικής βαρύτητας χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, είτε ως πολιτική επιλογή, είτε ως κίνηση κομματικής σκοπιμότητας, έχει επικίνδυνες επιπτώσεις, για τις οποίες φέρει τεράστια ευθύνη η κυβέρνηση!

Καλώντας τους εν ενεργεία συναδέλφους να γυρίσουν την πλάτη σε μεθοδεύσεις σαν αυτές, απευθυνόμαστε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, επαναλαμβάνοντας:
Το πρόβλημα της άμυνας δεν λύνεται, ούτε χέρι – χέρι με την ΧΑ, ούτε με «ψευτοτσαμπουκάδες» απέναντι σε νατοϊκούς «συμμάχους», ούτε με την εγκατάσταση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, επιπλέον των στρατηγείων και λοιπών ευκολιών, ούτε λύνεται με τη χώρα ξέφραγο αμπέλι στις ορέξεις των ΗΠΑ και της ΕΕ.
Δεν γίνεται άμυνα με επικοινωνιακά κόλπα, με χτυπήματα συγκατάβασης στην πλάτη και υποσχέσεις σε ότι αφορά τις ανάγκες του προσωπικού των ΕΔ και των οικογενειών τους.
Δεν εξασφαλίζεται πραγματική άμυνα, όταν σας συγχαίρει ο ΓΓ της λυκοσυμμαχίας, ως μια από τις λίγες κυβερνήσεις χωρών μελών, που έχει  πετύχει -όπως και οι προκάτοχοί σας- τον στόχο για 2% του ΑΕΠ για την «άμυνα»!
Εξασφαλίστε τα απαιτούμενα για την Εθνική άμυνα και το προσωπικό των ΕΔ, κόβοντας τους νατοϊκούς εξοπλισμούς, τις αποστολές εκτός συνόρων για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, όπως και κάθε άλλη σχετική  δαπάνη.
Απομονώστε την ΧΑ! Τα στελέχη των ΕΔ δεν χρειάζονται τέτοια πρότυπα, που εκθειάζουν τον Χίτλερ, τους δικτάτορες, τους ταγματασφαλίτες και τους δωσίλογους της κατοχής! Δεν τους χρειάζονται πρότυπα - υπηρέτες του συστήματος των μεγάλων συμφερόντων και των ισχυρών, που τρέφουν μίσος για κάθε διαφορετικό (άποψη, χρώμα, αίμα) και όποιον διεκδικεί (καταψήφισαν το νόμο για την ίδρυση ενώσεων και ομοσπονδίας στρατιωτικών).  


7  Δεκεμβρίου 2016


Η γραμματεία της ΚΕΘΑ