20 Ιαν 2017

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην ένστολη κινητοποίηση την Παρασκευή 20 Γενάρη

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην ένστολη πανελλαδική κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, που θα γίνει σήμερα Παρασκευή 20 Γενάρη, στις 12 μ.,  στη στάση του μετρό «Ευαγγελισμός», απευθύνει η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ). 

Η ΕΑΚΠ συμμετέχει στη συγκέντρωση και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς τη Βουλή, με πλαίσιο αιτημάτων, προτάσεων και διεκδικήσεων, που στέλνει ξεκάθαρα το μήνυμα στην κυβέρνηση «να πεταχτούν στα σκουπίδια όλα τα μέτρα που ετοιμάζει εναντίον μας και που μας διαλύουν τη ζωή. 
Συγκεκριμένα, «ο νέος Κανονισμός Μεταθέσεων, που θα μας ξεσπιτώνει συνεχώς με μεταθέσεις και μετακινήσεις. Όχι μόνο στις ΠΥ των Εθνικών Οδών και των αεροδρομίων που ξεπούλησε η κυβέρνηση στη Fraport, αλλά και για υπηρεσίες σε όλη τη χώρα, προκειμένου να μπαλώσουν τα τεράστια κενά του Πυροσβεστικού Σώματος σε μόνιμο προσωπικό. Με τον Κανονισμό που έχουν έτοιμο, μας φορτώνουν με νέα οικονομικά βάρη και διαλύουν την υπηρεσιακή και οικογενειακή μας ζωή.
Η κατάργηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Κλιμακίων με την αναδιάρθρωση που προωθείται. Τα σχέδια για την πλήρη εμπορευματοποίηση και την ανταποδοτική λειτουργία του ΠΣ».
Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΕΑΚΠ, «τα μέτρα αυτά, που υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο τη λειτουργία του ΠΣ, θα προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στην πυρασφάλεια της χώρας. Τις συνέπειες θα τις βιώσει άμεσα ο λαός. Διαμαρτυρόμαστε ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που συνεχίζει και διευρύνει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ». 

Οι διεκδικήσεις της ΕΑΚΠ είναι:
·         Να πάρει πίσω η κυβέρνηση, το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τον νέο Κανονισμό Μεταθέσεων. Να δημιουργηθεί, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που βάζουν οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις, νέος δίκαιος, αξιοκρατικός Κανονισμός Μεταθέσεων που θα είναι υπέρ των πυροσβεστών και της πυρασφάλειας της χώρας, στη βάση της πρότασης που έχει καταθέσει η ΕΑΚΠ.
·         Να αυξηθούν οι δαπάνες του Κρατικού Προϋπολογισμού, για την κάλυψη όλων των αναγκών του Πυροσβεστικού Σώματος, την ικανοποίηση των αιτημάτων μας και την αναβάθμιση της πυρασφάλειας για το λαό.
·         Να μονιμοποιηθούν άμεσα, οι 5ετούς θητείας και οι συμβασιούχοι συνάδελφοι και να καλυφθούν με επιπλέον προσλήψεις, οι μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στο προσωπικό του ΠΣ.
·         Καμιά κατάργηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Κλιμακίων και αναβάθμιση τους, με πλήρη στελέχωση σε προσωπικό, σύμφωνα με τις πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες.
·         Αυξημένα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των πυροσβεστών.
Αυτό είναι και το πλαίσιο διεκδικήσεων συμμετέχει η ΕΑΚΠ, στην ένστολη πανελλαδική κινητοποίηση της Ομοσπονδίας καθώς μόνο έτσι, σημειώνει «θα έχει προοπτική ο αγώνας μας».
Παράλληλα, δηλώνει πως είναι αντίθετη με τις προτάσεις της Ομοσπονδίας που συμπλέουν με τις πολιτικές της κυβέρνησης και διευκολύνουν τους σχεδιασμούς της, για να επιβάλλει το νέο νομοθετικό τερατούργημα σε βάρος μας» αλλά και πως «δεν εγκλωβίζεται σε διάλογο και διαβούλευση με την κυβέρνηση, για το πόσο θα πετσοκοφτούν τα δικαιώματά μας». 
Υπενθυμίζει μάλιστα όλες τις προειδοποιήσεις που είχε κάνει για τα παραπάνω η ΕΑΚΠ παλαιότερα και υπογραμμίζει πως «απαιτείται οργάνωση και αγώνας από όλους μας με ενεργή συμμετοχή. Να οργανώσουμε τον αγώνα μας σε κάθε υπηρεσία. Να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις πυροσβεστών το αμέσως επόμενο διάστημα, για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Παράλληλα, να συμμετέχουμε στους αγώνες όλων των εργαζομένων και του λαού με κατεύθυνση την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ Την πολιτική που θα φέρει και νέες μειώσεις στους μισθούς και τα εισοδήματά μας. Που διαλύει τη ζωή των εργαζομένων και του λαού μας, για να αυγατίζουν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών και των τραπεζών».