25 Ιουν 2017

Χαιρετισμός ΚΕΘΑ στην ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΝΑΤΟΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Φίλες και Φίλοι
Συναγωνίστριες και Συναγωνιστές
Εκ μέρους της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα, που εκφράζει στελέχη των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, σε αποστρατεία, χαιρετίζουμε τη σημερινή πανελλαδική – αντιιμπεριαλιστική - αντινατοϊκή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Συμπαρατασσόμαστε σ’ αυτό τον αγώνα και τον στηρίζουμε.  Συμπορευόμαστε και καταγγέλλουμε:

·                     Τον εγκληματικό ρόλο του ΝΑΤΟ. Λαός και νεολαία να βροντοφωνάξει ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.

·                     Καταγγέλλουμε τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ.

·                     Καλούμε τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς να σηκώσουν μαζικά ανάστημα καταγγελίας για τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στις αποστολές και τους πολέμους του ΝΑΤΟ.

·                     Χαιρετίζουμε τις διαμαρτυρίες του λαού της Μακεδονίας που μπλόκαραν για αρκετές ώρες τη Νατοϊκή φάλαγγα πρόσφατα. Τις κινητοποιήσεις  του λαού στον Έβρο. Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τις διαμαρτυρίες των στρατιωτών που με επιστολές, καταγγελίες, προσωπικές τους αναφορές, τάσσονται ενάντια στο ΝΑΤΟ.

·                     Καλούμε σε παλλαϊκό αγώνα. Να μην ξαναπατήσουν τη Γη μας οι Νατοϊκοί φονιάδες.

·                     Λαός και νεολαία γυρίστε την πλάτη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και των προηγούμενων, γιατί είναι πιστοί υπηρέτες των συμφερόντων της αστική τάξης, καθημερινά δένουν όλο και πιο σφιχτά την Ελλάδα στο Νατοϊκό άρμα.

·                     Απομονώστε τη ναζιστική – εγκληματική Χρυσή Αυγή που εξυμνεί το Χίτλερ και τα Τάγματα Ασφαλείας
Εμείς οι στρατιωτικοί περάσαμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας στα στρατόπεδα και γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει « ΝΑΤΟ».
Γνωρίζουμε το μέγεθος των δραματικών συνεπειών για το λαό που απορρέουν από τη συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτό.
Γνωρίζουμε τι αιματοβαμμένα επιχειρησιακά σχέδια διαθέτει.
Γνωρίζουν όλοι το σφαγιασμό του λαού της γειτονικής μας Γιουγκοσλαβίας και άλλες χώρες.
Ήδη, στρατιωτικές του Μονάδες είναι παραταγμένες με το χέρι στη σκανδάλη, απ’ τη Βαλτική θάλασσα μέχρι τη Ρουμανία, απέναντι σε αντίστοιχες πάνοπλες ρωσικές. Ο κίνδυνος έκρηξης ενός γενικευμένου ολέθρου για τους λαούς της περιοχής και όχι μόνο, κρέμεται πλέον από μια κλωστή.
Η ψευδεπίγραφα αποκαλούμενη αντιπυραυλική ασπίδα, εγκατεστημένη στην Πολωνία και τη Ρουμανία, είναι πέραν των άλλων και τμήμα της υποδομής για το πρώτο προληπτικό πυρηνικό πλήγμα, που το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να εκτοξεύσει.
Το ΝΑΤΟ στην περιοχή μας, καθημερινά σχεδόν κάνει στρατιωτικές ασκήσεις, με τη συμμετοχή της Ελλάδας. Οι ασκήσεις αυτές είναι πρόβες ολέθρου για τους λαούς.
Η άσκηση «Noble Jump» που έγινε πριν λίγες ημέρες στη Ρουμανία, στα πλαίσια της οποίας νατοϊκά στρατεύματα πέρασαν απ’ τη χώρα μας, ήταν ενταγμένη στο ίδιο επιχειρησιακό πλάνο.
Όπου πάει το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε και οι ιμπεριαλιστές σπέρνουν πολέμους και συμφορές στους λαούς. Το ΝΑΤΟ εγκαταστάθηκε στο Αιγαίο, μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και έκτοτε φούντωσε η προκλητική στάση της Τουρκικής κυβέρνησης με παραβιάσεις σε θάλασσα και αέρα, με αμφισβήτηση διεθνών συμβάσεων, συνόρων, με καταπάτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Αέρα στα πανιά τους δίνει και το ΝΑΤΟ που δεν αναγνωρίζει εθνικά σύνορα στο Αιγαίο, αφού το θεωρεί ενιαίο επιχειρησιακό  Νατοϊκό χώρο. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση αξιωματούχου του ΝΑΤΟ, σχετικά με το σβήσιμο της Λήμνου από το χάρτη κατά τη διάρκεια ΝΑΤΟικης άσκησης. Είπε: «Το ΝΑΤΟ δεν έχει άποψη για εδαφικά ζητήματα μεταξύ συμμάχων του στην περιοχή του Αιγαίου και αλλού».

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

·                     Άμεση επιστροφή των ελληνικών στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων από αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

·                     Αποδέσμευση της Ελλάδας από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

·                     Άμεση αποχώρηση του ΝΑΤΟ από την Ελλάδα.

·                     Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και οι άλλες βάσεις των ιμπεριαλιστών.

·                     Απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, που οδηγούν ολόκληρους λαούς στη φτώχεια και την προσφυγιά.

·                     Καλούμε από αυτό το βήμα τους αξιωματικούς μαζί με τους φαντάρους και τον Ελληνικό Λαό να μπλοκάρουμε τα σχέδιά τους.

·                     Η λύση υπάρχει. Εμπρός να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους.

·                     Για μια Ελλάδα χωρίς φτώχια και πολέμους με το λαό νοικοκύρη στον τόπο μας.

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

 

 

 

Εκφωνήθηκε από Ν. Παπαναστάση την 24-6-2017 στην ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΝΑΤΟΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ