8 Νοε 2017

ΚΕΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ Οι απόστρατοι συμμετέχουμε μαζικά στα συλλαλητήρια στις 9 Νοέμβρη σε όλη την χώρα

Συνάδελφοι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων

Χρειάζεται ξεσηκωμός, αφύπνιση εγρήγορση. Δίνουμε το παρόν στα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση.

Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, σε εφαρμογή των κυβερνητικών και ευρωενωσιακών αποφάσεων μέχρι σήμερα, συσσωρεύει νέα βάρη και νέα μέτρα σε βάρος μας αλλά και σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος γενικότερα. Την εξαθλίωση του βιοτικού μας επιπέδου τη νιώθουμε στο πετσί μας, ενώ η απόλυτη εξαθλίωση είναι μόλις ένα βήμα μπροστά μας.

Οι όποιες αξιολογήσεις από τους θεσμούς, με τη συναίνεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχουν σαν στόχο  πώς να περικόψουν περαιτέρω κύριες και επικουρικές συντάξεις, τις συντάξεις χηρείας και γενικότερα τις κοινωνικές παροχές. Ετοιμάζεται νέο χτύπημα στα δικαιώματά μας με επιπλέον κατάργηση κατακτήσεων, ώστε να περιοριστεί η συλλογική δράση, η διεκδίκηση μας και ο αγώνας για μια καλύτερη ζωή. Όλα αυτά έρχεται να συμπληρώσει  η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα «κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες, που συνεχώς αυξάνονται απειλώντας δεκάδες χιλιάδες καταχρεωμένες οικογένειες.

Αποτελεί πρόκληση για κάθε εργαζόμενο και συνταξιούχο για κάθε λαϊκή οικογένεια να υποχρεώνεται σε θυσίες προκειμένου να εκπληρώνονται οι «συμβατικές υποχρεώσεις» της χώρας με τη διάθεση πάνω από 2% του ΑΕΠ σε νατοϊκούς εξοπλισμούς. Μάλιστα ενώ πετσοκόβονται κονδύλια για συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, νοσοκομεία, σχολεία την ίδια στιγμή κλείνονται συμφωνίες για εκσυγχρονισμό των F-16, για τον οποίο θα δαπανηθούν 2,4 δις δολάρια και όπως ομολογείται θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.

Διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική της κυβέρνησης που καθημερινά εμπλέκει όλο και πιο βαθιά την χώρα μας, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα στρατευμένα παιδιά του λαού μας στους πολέμους και στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών στην περιοχή μας. Απαιτούμε:

·         Όχι στις δαπάνες για τους Νατοϊκούς εξοπλισμούς

·         Καμιά εμπλοκή και συμμετοχή στους πολέμους και τις αποστολές του ΝΑΤΟ, της ΕΕ των ΗΠΑ ενάντια σε άλλους λαούς.

·         Να γυρίσουν πίσω όλοι οι στρατιωτικοί που βρίσκονται εκτός συνόρων σε πολεμικές αποστολές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ

·         Να κλείσει η βάση της Σούδας

·         Να φύγει το ΝΑΤΟ και συνοριοφυλακή της ΕΕ από τις ελληνικές θάλασσες και τα χερσαία σύνορα.

Αγωνιζόμαστε μαζί με το λαό, απομονώνουμε τους ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.

Με οδηγό την πείρα και τις συνεχώς αυξανόμενες σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας, διεκδικούμε:

·  Επαναφορά των μισθών και συντάξεών μας στα προ κρίσης επίπεδα

·  Επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης

·  Καμιά αλλαγή νόμου που εμποδίζει την ανάπτυξη του αγώνα των εργαζομένων και των διεκδικήσεων τους

·  Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.

Απευθύνουμε Κάλεσμα

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

και για την Αθήνα ώρα 18:30  στο Σύνταγμα στη συμβολή των οδών Αμαλίας και Όθωνος 

Όλοι, μαζί με τους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους που αγωνίζονται με συνέπεια απέναντι στη διαχρονικά βάρβαρη για τον λαό πολιτική, που από την μια τον ξεζουμίζει οικονομικά και του στερεί κοινωνικά δικαιώματα και από την άλλη τον οδηγεί σε πολεμικές περιπέτειες για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.
 
5/11/2017

Η γραμματεία της ΚΕΘΑ