27 Απρ 2018

Η συμβολή του Λ.Σ.-ΕΛΑΚΤ στο Πρωτογενές Υπερ-πλεόνασμα του 4,2%

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι με βάση τη μεθοδολογία του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής, το πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης για το 2017 ανήλθε σε 4,2% του ΑΕΠ.

Καθοριστική στην διαμόρφωση ατού του Ποσοστού του πλεονάσματος ήταν η συμβολή  των εν ενεργεία και εν αποστρατεία ανδρών και γυναικών του  Λ.Σ .ΕΛ.ΑΚΤ.

Έτσι, μετά την μη επιστροφή των αναδρομικών, τις περικοπές στα οδοιπορικά, την μείωση του αφορολογήτου,  την καταβολή του ενισχυμένου ΕΝΦΙΑ, εξαντλήθηκε κάθε άλλη προσπάθεια  για περιορισμό των δαπανών….

Μάλιστα επειδή ήταν στην επικαιρότητα το θέμα της Novartis, ανατέθηκε λέει σε Ναύαρχο (δικό μας παιδί…) να ελέγχει τις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες …του προσωπικού.


Ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε, όταν είδε μια μέρα ότι οι δαπάνες καταχείμωνο αυξήθηκαν…

Βλέπεται φέτος τα «σκασμένα» κάθε μέρα  όλο γκούχου, γκούχου ήταν και να οι αντιβιώσεις από τους γιατρούς, μπας και πάνε και καμιά μέρα σχολείο….

 Μην πιάσουμε και τους γέρους με τις αλλεργίες και την Αφρικανική σκόνη….

Πονηρός.. ο Ναύαρχος… (δεν γνωρίζω αν έχει καταγωγή  από τους Βλάχους και γι’ αυτό η ..παράφραση..). Σου λέει να φωνάξω εδώ και τώρα τους γιατρούς να τα ακούσουν λιγάκι… Και τότε θα δεις πόσο θα συνεισφέρουμε και εμείς ως Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ  στο πρωτογενές αλλά θνησιγενές πλεόνασμα….

Γιατροί είναι ….τα πήραν όλα τοις μετρητοίς ακόμη και τον όρκο του Ιπποκράτη και γράφουν  εξετάσεις και φάρμακα στον κόσμο, χωρίς (Ε) χωρίς να σκέφτονται και την ανάκαμψη της οικονομίας;

Δεν γνωρίζουμε αν  και πότε έγινε η «κατσάδα» στους  γιατρούς  του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ…

Βέβαια  όπως δείχνει και το διάγραμμα ο στόχος του πλεονάσματος επετεύχθη…

Σημαντικό επίσης είναι ότι ο συγκεκριμένος Ναύαρχος- που φέτος στις κρίσεις είχε καημό να αναρριχηθεί στα ανώτατα των αξιωμάτων, θα μείνει στην ιστορία ως ο Ναύαρχος που προσπάθησε να περικόψει τις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες, ενώ όλοι οι προηγούμενοι από αυτόν έδιναν αγώνα για την έγκαιρη πληρωμή και κάλυψη των φαρμακευτικών αναγκών του προσωπικού του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Άξιος λοιπόν, άξιος….

Να τον  τοποθετήσετε και στην Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών για να νοικοκυρέψει και τις άλλες δαπάνες υπέρ του προσωπικού….



http://www.limenikanea.gr/2018/04/blog-post_769.html#.WuKyxKSFOos