27 Απρ 2018

"ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ Λ.Σ"

Παραθέτουμε, αυτούσια, επιστολή, που αντιγράψαμε από τα "Λιμενικά Νέα":

Αγαπητά Λιμενικά Νέα,

Ανήμερα της …21ης Απριλίου 2018 (ημέρα Σάββατο) είχατε δημοσιεύσει μία επιστολή της ίδιας ημέρας της Ένωσης των Αξιωματικών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, με την οποία καλούσε από το ισόγειο το κ. Α΄  Υπαρχηγό που εδρεύει στον 5ο όροφο να συναντηθούν την Δευτέρα 23-4-2018, πριν από τις 12.30, ώρα που είχαν προγραμματίσει συνάντηση με τον κ. Υπουργό.

Μια συνάντηση έστω και στο πόδι ρε αδελφέ….. Μη ρωτάτε, αν το εσωτερικό ταχυδρομείο του Υπουργείου επέδωσε  Κυριακάτικα και …εμπρόθεσμα την επιστολή…


Λυπάμαι, που τα λαγωνικά του καθημερινού ρεπορτάζ των Λιμενικών Νέων, δεν μας ενημέρωσαν για τις επόμενες επιστολές που επακολούθησαν του θέματος..

Θα προτείναμε, όλες αυτές οι από ορόφου εις όροφον επιστολές των «συνδικαλιστικών ενώσεων» να συλλεχτούν και να παραδοθούν στην Επιτροπή που προετοιμάζει τον επόμενο τόμο    της ιστορίας του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Αποσπάσματα όπως «….Η ΠΕΑΛΣ έχει αναδείξει πολλάκις στο παρελθόν την σπουδαιότητα του ζητήματος της κατάταξης, εκπαίδευσης αλλά και μετεκπαίδευσης στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή και την αναγκαιότητα διορθωτικών παρεμβάσεων επ’ αυτών πάντα σύμφωνα με τις σύγχρονες μεθόδους της στρατιωτικής και παιδαγωγικής επιστήμης και ακαδημαϊκής θεώρησης, πλαίσιο το οποίο διαφαίνεται και στα πρόσφατα νομοθετήματα του ΥΝΑΝΠ αν εξαιρέσουμε ελάχιστες αντιρρήσεις μας που αφορούν τους Αξιωματικούς προέλευσης ΣΝΔ, τις οποίες έχουμε καταθέσει…» (η υπογράμμιση δική μας)

Μην προσπαθήσετε να βγάλετε άκρη, για το τι θέλει να πει ο συντάκτης της Επιστολής….

Αν επιμείνετε, μάταια θα ταλαιπωρηθείτε, να ψάχνετε με τις ώρες να βρείτε διατάξεις στα«πρόσφατα νομοθετήματα», που σηματοδοτούν σύγχρονες μεθόδους εκπαίδευσης κ.λ.π. κ.λ.π.

Ένα ΠΔ είχε προβλεφθεί να βγει αλλά και αυτό με νεώτερη τροποποίηση των ήδη πρόσφατων διατάξεων παραπέμφθηκε στις καλένδες…

Αυτό που κρατάει κανείς από την εξομολογητική αυτή επιστολή, είναι η απόλυτη συμφωνία  στoν κατήφορο…. «….αν εξαιρέσουμε ελάχιστες αντιρρήσεις μας που αφορούν τους Αξιωματικούς προέλευσης ΣΝΔ,…..»…

Σημασία πάντως για τον ιστορικό του μέλλοντος  έχει η καταγραφή των πραγμάτων και της ιστορικής αλήθειας ως έχει.

Όλοι είναι λέει κατ’ ενθουσιασμένοι με τα μαθηματικά των εξισώσεων προς τα κάτω και με τις νέες εφαρμοστικές αυτών διατάξεις για την εισαγωγή των στελεχών πλέον στις Παραγωγικές Σχολές του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Μάλιστα  είναι απόλυτα πεισμένη, ότι μετά από 10 χρόνια που  θα έχει σοβατιστεί και η Σχολή των Λ/Φ- με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα υπάρχει το Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ-, τα στελέχη που θα εξέρχονται από αυτήν, θα είναι καλύτερα από αυτά που αποφοιτούν σήμερα….

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
 Λιμενοφύλακας των 600 ευρώ