26 Ιουλ 2018

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ – ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ, ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ


Η   Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ε.Α.Π.Σ), εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους πληγέντες από τις τελευταίες πυρκαγιές, κυρίως, της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, Κινέτας, Κορινθίας, Χανίων, Λάρυμνας, Χαλκιδικής.
Εκφράζει την οδύνη της και τη συμπαράσταση στους οικείους των αδικοχαμένων συμπολιτών μας από τη φονικότερη πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής ( Πεντέλη, Καλλιτεχνούπολη, Βουτζάς, Μάτι, Ραφήνα) που μέχρι τώρα έχει αφήσει πίσω της 74  νεκρούς, 164 ενήλικες τραυματίες από τους οποίους οι 71 παραμένουν για νοσηλεία (οι 10 είναι διασωληνωμένοι) και 23 παιδιά από τα οποία 11 νοσηλεύονται, χωρίς ευτυχώς να εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας τους.
Καλεί όλα τα μέλη της και τις οικογένειές τους να σταθούν αλληλέγγυα με όποιο τρόπο μπορούν (ρουχισμός, χρήματα) και κυρίως στις εκκλήσεις του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και να δώσουν αίμα και τα παράγωγά του για τους τραυματισμένους και εγκαυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Αττικής, σε οποιαδήποτε πλησιέστερη  Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας.
Η Π.Ε.Α.Π.Σ στιγματίζει την κυβερνητική αδιαφορία στην κάλυψη της δασοπυροπροστασίας και της αντιπλημμυρικής θωράκισης της χώρας μας, σε συνέχεια μιας διαχρονικής πολιτικής που εφαρμόσθηκε από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις που άφησε πίσω της αθώα θύματα και αφάνιση περιουσιών είτε από πυρκαγιές, είτε από πλημμύρες.
Το Πυροσβεστικό Σώμα γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει ανθρώπινη απώλεια αφού από πυρκαγιές έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες συναδέλφων μας για την προάσπιση της ζωής και της περιουσίας των συνανθρώπων μας, εκτελώντας το καθήκον τους.
Ελπίζουμε ο αριθμός των αγνοουμένων να μηδενισθεί, για να μη θρηνήσουμε και άλλους αθώους συμπολίτες μας.
Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων και γρήγορη ανάρρωση όλων των τραυματιών. Υποσχόμαστε να επανέλθουμε μετά τη φονικη αυτή εθνική συμφορά με προτάσεις για άμεση υλοποίηση και αγωνιστικό πλαίσιο για την ανατροπή της συνεχιζόμενης καταστροφής του δασικού μας πλούτου, των περιουσιών των συμπολιτών μας και κυριότερα για την αποσόβηση του άδικου χαμού συνανθρώπων  μας αλλά και συναδέλφων μας πυροσβεστών.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Α.Π.Σ
Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γενικός Γραμματέας
Κώστας Γιαννάκος                                              Σεραφείμ  Κακλατζής