25 Ιουλ 2018

Ποια Δημοκρατία, Ποιο Κράτος, Ποιοι Ηγέτες

Επέτειος για την «αποκατάσταση της δημοκρατίας» λένε 44 χρόνια τώρα, σαν σήμερα!
Για ποια δημοκρατία όμως μιλάνε;
·        Όταν τους πολλούς -το λαό- κτυπάει η ανεργία ή δουλεύουν από ήλιο σ’ ήλιο και κακοπληρώνονται κι ο άλλος καρπώνεται υπερκέρδη από μια ανάπτυξη που γέρνει μονόπαντα;
·        Όταν η υγεία του λαϊκού ανθρώπου εξαρτάται ευθέως από την τσέπη του;
Για ποια δημοκρατία μιλάνε; Μήπως για μια «δημοκρατία» που δεν δίνει δεκάρα κυριολεκτικά, για το αν ο φτωχός πολίτης πνίγεται ή καίγεται;;
Ανήμερα  της φετινής επετείου για την «αποκατάσταση της δημοκρατίας»:
·        Θρηνούμε νεκρούς από φριχτό θάνατο, θύματα των δολοφονικών πυρκαγιών! Συλλυπούμαστε θερμά τους οικείους τους. Στέλνουμε τις θερμότερες ευχές μας προς τους τραυματίες για γρήγορη ανάρρωση!
·        Συμπαραστεκόμαστε σε όσους έχασαν περιουσία, που αποκτήθηκε με κόπους και στερήσεις γενεών!
·        Τιμούμε όσους προσέτρεξαν σε βοήθεια των πληγέντων καλύπτοντας τα κενά ή την ανυπαρξία του κράτους.
·        Τιμούμε τους συναδέλφους του Πυροσβεστικού Σώματος και τα πληρώματα των ιπταμένων μέσων κατάσβεσης, που κάνουν το καλύτερο στο πεδίο της πυρκαγιάς, παρά τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικό! Τιμούμε το προσωπικό υποστήριξης!
·        Τιμούμε τα πληρώματα των πλοίων του ΠΝ και των σκαφών του ΛΣ, για τη διάσωση όσων κατέφυγαν στη θάλασσα για να σωθούν!
Στην επέτειο για την «αποκατάσταση της δημοκρατίας»:
·        Θυμώνουμε με το κράτος, για την διαχρονική αδυναμία αντιπυρικού σχεδιασμού και υλοποίηση μέτρων σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, που καταφεύγει στον αυτοσχεδιασμό.
·        Θυμώνουμε με το κράτος που αδιαφορεί διαχρονικά για την λήψη μέτρων πρόληψης απέναντι στις φυσικές καταστροφές με σεβασμό στον πολίτη και το περιβάλλον. Θυμώνουμε για την παντελή έλλειψη έργων αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας.
Θυμώνουμε με τους κυβερνώντες που με στημένες εμφανίσεις και δηλώσεις στο φόντο καταστροφών προσπαθούν αφενός να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και αφετέρου να δείξουν ενδιαφέρον και ευαισθησία, ώστε να κερδίσουν εντυπώσεις!
Μας θυμώνει τέλος και μας λυπεί όταν ιστορικό κτήριο, πρώην πολεμικό μουσείο στην πόλη των Χανίων, αφού πρώτα εγκαταλείφθηκε, στη συνέχεια, πρόσφατα αφέθηκε να γίνει παρανάλωμα του πυρός. Μας θυμώνουν όμως και οι δύο πολιτικοί ηγέτες, τέκνα της ίδιας πόλης, που επέδειξαν αμφότεροι όψιμο ενδιαφέρον για το κτίριο. Η μεν της αντιπολίτευσης στηλίτευσε την «αδιαφορία της ελληνικής γραφειοκρατίας και των αρμοδίων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας», ο δε -και υπουργός της κυβέρνησης- βρήκε μετά την καταστροφή να διαθέσει ποσό για την αναστήλωση του κτιρίου! «Νέοι» πολιτικοί – παλιά πολιτικά ήθη και μέθοδοι, στον 21ο αιώνα!
Ηγέτες παλιάς κοπής να χαίρεστε τη «δημοκρατία» και το κράτος σας!

24/7/2018
Η γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)