5 Ιουλ 2018

ΚΚΕ: Ερώτηση για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας


Να δοθούν αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και να υλοποιηθεί τη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που όριζε ότι οι μισθοί και οι συντάξεις θα επανέλθουν στα επίπεδα του 2012 ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Νίκος ΚαραθανασόπουλοςΛιάνα Κανέλλη και Σταύρος Τάσσος με Eρώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Άμυνας, Οικονομικών, Εσωτερικών και Ναυτιλίας.
Αναλυτικά αναφέρουν:
«Η ψήφιση και εφαρμογή των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων από όλες τις κυβερνήσεις είχε ως αποτέλεσμα να έχουν έρθει σε δύσκολη κατάσταση το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.Η αντιλαϊκή επίθεση από τις κυβερνήσεις είχε ως αποτέλεσμα οι περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις να έχουν ξεπεράσει το 40%.
Επίσης η κυβέρνηση δεν εφάρμοσε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που όριζε οι μισθοί και οι συντάξεις του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας να επανέλθουν στα επίπεδα του 2012.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επανειλημμένα προεκλογικά υποσχόταν την άμεση αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων και πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ.
Οι υποσχέσεις αυτές αποδείχτηκαν ψεύτικες, ενώ οι οικογένειες των στρατιωτικών επιβαρύνθηκαν επιπλέον με την επιβολή νέων φόρων και χαρατσιών, ενώ ακολουθούν οι νέες μειώσεις στις συντάξεις σύμφωνα με τον αντιασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου.
Ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί:
1. Θα πάρει μέτρα η κυβέρνηση για να δοθούν αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που θα ικανοποιούν άμεσα τις ανάγκες τους και των οικογενειών τους;
2. Η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που όριζε ότι οι μισθοί και οι συντάξεις θα επανέλθουν στα επίπεδα του 2012;».

https://www.902.gr/eidisi/voyli/163044/erotisi-gia-ayxiseis-se-misthoys-kai-syntaxeis-stis-enoples-dynameis-kai-ta