6 Ιουλ 2018

Παραμένουν άλυτα τα προβλήματα των στρατιωτικών

Του Σοφικίτη Μιχάλη, ταξίαρχου ε.α. (ΠΖ)

Η κυβέρνηση εξάγγειλε την επέκταση του επιδόματος παραμεθορίου στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετεί στην Ήπειρο, στη Μακεδονία, στη Θράκη, στη Σκύρο, στη Ζήρο και στο Παλαίκαστρο Σητείας. Το μέτρο αυτό δίνει μια ανάσα στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί στην παραμεθόριο.
Ωστόσο, δεν διαφεύγει από κανέναν ότι δεν λύνει τα οξυμένα προβλήματα που έχει συνολικά το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.
Όλοι οι στρατιωτικοί έχουν δεχτεί τις συνέπειες των μέτρων της αντιλαϊκής πολιτικής, όπως και ο λαός μας. Η κυβέρνηση, με περίσσιο θράσος, ακολουθώντας την τακτική όλων των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προσπαθεί να καλύψει τις συνέπειες από την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της, με τα δυσβάσταχτα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζει.
Είναι αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που ψήφισε μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ, την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ το τρίτο μνημόνιο. Οι υποσχέσεις που έδινε η κυβέρνηση αποδείχτηκαν κάλπικες. Όπως και ο λαός μας, έτσι και οι στρατιωτικοί, επιβαρύνονται με την επιβολή νέων φόρων, τη διατήρηση και αύξηση του ΕΝΦΙΑ, τη νέα μείωση των συντάξεων, όπως προβλέπει ο αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου.
Μόνο το ΚΚΕ έχει καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις για τη λύση των δίκαιων αιτημάτων του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Με ερωτήσεις, ανακοινώσεις, περιοδείες, συγκεντρώσεις, συναντήσεις, έχει απαιτήσει από την κυβέρνηση να δοθούν λύσεις. Η κυβέρνηση συστηματικά αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των στρατιωτικών όπως:
  • Την πλήρη αποκατάσταση των μισθών, συντάξεων ώστε να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες.
  • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης και πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).
  • Αμοιβή της νυχτερινής υπηρεσίας, των υπερωριών, Κυριακών και αργιών, όπως ορίζει η νομοθεσία για τους δημόσιους υπαλλήλους.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Κάλυψη με κρατική χρηματοδότηση του συνόλου των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών και των μετοχικών ταμείων.
  • Κάλυψη των στεγαστικών αναγκών για τις οικογένειες των στελεχών που υπηρετούν στην παραμεθόριο.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια.
Ήρθε η ώρα να βγουν συμπεράσματα. Η κυβέρνηση τα δίνει όλα στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Ας αγωνιστούμε μαζί με το λαό για τα δίκαια αιτήματά μας.
https://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/163050/paramenoyn-alyta-ta-provlimata-ton-stratiotikon