24 Ιουλ 2018

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ετοιμάζει φιέστες για το επόμενο διάστημα. Άλλες για την υποτιθέμενη «έξοδο» από τα μνημόνια τον Αύγουστο και άλλες με την ευκαιρία της ΔΕΘ τον Σεπτέμβρη! Θα στήσουν πανηγύρια, σε μια προσπάθεια να πείσουν όσο γίνεται περισσότερους με ψέματα και «εμπόριο ελπίδας».
Συνάδελφοι, κανένας απόστρατος δεν πρέπει να «τσιμπήσει»! Αγωνιστικά και μαζικά πρέπει να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην κοροϊδία τους και στην πολιτική τους! Κανένας να μη «τσιμπήσει» και σε όσα λέει η ΝΔ,  που υπόσχεται μια από τα ίδια, υποστηρίζοντας απλά ότι θα είναι καλύτερος εκτελεστής των μνημονίων της ΕΕ και του ΔΝΤ.  Δεν ξεχνάμε ότι, είτε οι μεν είτε οι δε, έχουν ευθύνες για την κατάσταση μας τα τελευταία χρόνια.
Επίσης δεν τρέφουμε αυταπάτες, ότι υπάρχει περίπτωση κάποια επόμενη (με τα σημερινά δεδομένα) κυβέρνηση να αποκλίνει από τα συμφωνημένα με τους «θεσμούς», από σήμερα ως το 2060. Το ξεζούμισμα του λαού θα συνεχίζεται, τα παιδιά μας, θα είναι παππούδες με συντάξεις πείνας και μηδενικά κοινωνικά δικαιώματα! Θα μοιράζουν ελεημοσύνες προς τους πιο εξαθλιωμένους, με ποσά που προηγουμένως θα έχουν αφαιρέσει από τους λιγότερο φτωχούς! Πάντοτε η «ανάπτυξή» τους, θα είναι ανάπτυξη για τους «έχοντες» και όχι δική μας, των παιδιών και των εγγονιών μας!
Συνάδελφοι, δε χρειάζεται να θυμίσουμε τι μας πετσόκοψαν και τι μας χρωστάνε σαν απόστρατους και γενικότερα! Όλοι μας τα ξέρουμε! Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τον αυτοσεβασμό και την αξιοπρέπειά μας δεν πρέπει να δεχτούμε μοιρολατρικά την κατάσταση! Το χρωστάμε και στις επόμενες γενιές!
Οφείλουμε, να μπορούμε με παρρησία να πούμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας, ότι τουλάχιστον δεν «φάγαμε κουτόχορτο», αντιδράσαμε, αγωνιστήκαμε! Προσπαθήσαμε να βάλουμε ένα φρένο στον κατήφορο που μας ετοίμασαν!
Να τους πούμε, κοιτώντας τα στα μάτια, ότι δεν αποδεχτήκαμε μοιρολατρικά και αγωνιστήκαμε ενάντια στον κατήφορο, που κυβέρνηση και οι προκάτοχοί της μας ετοίμασαν επίσης στον τομέα των «εθνικών», όπως συνηθίσαμε να λέμε, θεμάτων και στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας!
Να πούμε στα παιδιά μας, ότι, εμείς οι πατεράδες τους αγωνιστήκαμε για να μη τα στείλουν οι κυβερνήσεις της χώρας φαντάρους σε πολέμους για ξένα συμφέροντα που προφανώς δεν είναι «εθνικά»! Αγωνιστήκαμε για να μη τα στείλουν στους πολέμους για τους οποίους προετοιμάζονται οι ιμπεριαλιστές «σύμμαχοι»! Να μπορούμε να πούμε στα παιδιά μας ότι αγωνιστήκαμε για να έχουν μόνη στρατιωτική υποχρέωση προς την πατρίδα την υπεράσπιση των συνόρων της!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έχει μπει στα βαθιά των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών. Παρέχει βάσεις, υποδομές, θάλασσα και αέρα στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστών και των φίλων – συμμάχων τους! Πιστή στο ρόλο του «μεντεσέ» που της ανέθεσε ο αμερικανός πρέσβης και στο ρόλο της «άγκυρας» του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, με προθυμία περισσή κάνει καθετί, για την προώθηση των ευρωατλαντικών σχεδιασμών!
Πιστή στους ρόλους, που της έχουν ανατεθεί από το υπερατλαντικό αφεντικό της, η κυβέρνηση του αφιερώνει και την ΔΕΘ φέτος! Η «γεωπολιτική αναβάθμιση» της χώρας, που υποτίθεται είναι ο στόχος της, αποδεικνύεται και με αυτή την απόφαση, ότι κρύβει μεγάλα ημεδαπά και αλλοδαπά οικονομικά συμφέροντα.  Στο βωμό αυτών των συμφερόντων, η κυβέρνηση θυσιάζει και «γη και ύδωρ» και ρίχνει  τη χώρα σαν βατράχι στο βάλτο των ανταγωνισμών, όπου τα βουβάλια τσακώνονται!
Η ΚΕΘΑ απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους απόστρατους να συναντηθούμε στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ!
v  Να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας σε ότι έχει γίνει και σε ότι σχεδιάζουν να συμβεί τόσο σε βάρος μας και των οικογενειών μας σε μισθούς, συντάξεις, εργασιακά, κοινωνικά δικαιώματα, υγεία, παιδεία, όσο και σε βάρος της χώρας σε σχέση με κυριαρχικά δικαιώματα, σύνορα, διεθνείς σχέσεις.
v  Να διαδηλώσουμε:
o   Έξω ΗΠΑ - ΝΑΤΟ – ΕΕ.
o   Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες  οι ξένες βάσεις και τα στρατηγεία.
o   Καμιά εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια – Επιστροφή στρατιωτικών μονάδων και στελεχών από αποστολές εκτός συνόρων.
o   Καμιά συνεργασία με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.
o   Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό και τον Κυπριακό λαό.
v  Να διαδηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στους δύο συναδέλφους που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.
v  Να καταγγείλουμε ΕΕ και ΝΑΤΟ για το ρόλο Πόντιου Πιλάτου που παίζουν και στο συγκεκριμένο ζήτημα, όπως και γενικότερα απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας.

Ιούλης 2018
Η γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)