14 Σεπ 2018

Η συγκέντρωση των ένστολων στη Δ.Ε.Θ



Το Δ.Σ της  Π.Ε.Α.Π.Σ,  μέλη της Ένωσης και η Πρωτοβουλία για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην κοινωνική ασφάλιση, συμμετείχαν στη συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο και την πορεία διαμαρτυρίας αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών στη Θεσσαλονίκη που διοργάνωσαν ομοσπονδίες και ενώσεις των Σωμάτων Ασφαλείας, με αφορμή τα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ.
Στις 6 το απόγευμα στον Λευκό Πύργο συγκεντρώθηκαν ένστολοι πυροσβέστες, αστυνομικοί και λιμενικοί αλλά και απόστρατοι και ακολούθησαν χαιρετισμοί και ομιλίες των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων.
Στις τοποθετήσεις τους, οι ομιλητές ζήτησαν, μεταξύ άλλων, την πλήρη συμμόρφωση της κυβέρνησης στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επαναφορά των αποδοχών τους στα επίπεδα του 2012, τη χορήγηση των αντίστοιχων αναδρομικών, προσλήψεις για να καλυφθούν τα οργανικά  κενά, εκσυγχρονισμό  υποδομών και μέσων και αναγνώριση του επαγγέλματός τους ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού. Στη συνέχεια, πορεία  των συγκεντρωμένων κινήθηκε προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης για να επιδώσει ψήφισμα των συγκεντρωθέντων. Η νέα υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου δεν παρέλαβε το ψήφισμα και οι ένστολοι το κόλλησαν στην πύλη του Υ.ΜΑ.Θ και σημείωσαν πως λυπούνται την κυβέρνηση για τη στάση που δείχνει απέναντί τους.