11 Σεπ 2018

Συμμετοχή αποστράτων στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ


ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ (ΚΕΘΑ)
Ζαλόγγου 7, Αθήνα 10678
http://www.ketha.gr/nea.html
e - mail: ketha@ketha.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδελφοι απόστρατοι,
η ΚΕΘΑ μαζί με άλλους συναγωνιστές, με τους οποίους μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες και προβληματισμούς, βρεθήκαμε στη συγκέντρωση των εν ενεργεία συναδέλφων των Σωμάτων Ασφαλείας και στρατιωτικών στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 7 του Σεπτέμβρη. Βρεθήκαμε εκεί με το δικό μας πλαίσιο διεκδίκησης, για να πούμε όχι στις ψεύτικες ελπίδες και τα «οράματα» περί του «τέλους» των μνημονίων και της «δίκαιης» ανάπτυξης.
Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης με υποσχέσεις για επιστροφή μικρού μέρους των κλεμμένων, δεν κάμπτουν το αγωνιστικό μας πνεύμα. Εφόσον τελικά υλοποιηθούν οι κυβερνητικές εξαγγελίες, δεν θα αποτελούν χαριστική πράξη, αλλά αποτέλεσμα δικών μας διεκδικήσεων ετών! Επίσης θα στηρίζονται, όπως η ίδια η κυβέρνηση παραδέχεται, στα ματωμένα πλεονάσματα που έχει εξασφαλίσει πάλι από το δικό μας ξεζούμισμα και όλου του λαού. Είναι δικά μας λεφτά και τα δικαιούμαστε!
Οι εξαγγελίες δεν μας εφησυχάζουν, αλλά ενισχύουν την απόφασή μας για συνέχιση του αγώνα, ώστε να τους δείξουμε έμπρακτα την αντίθεσή μας στην γενικότερη πολιτική που ακολουθείται. Να τους δείξουμε, ότι δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από αυτό που πραγματικά μας ανήκει. Να τους δείξουμε ότι είμαστε αντίθετοι με την πολιτική που εμπλέκει τη χώρα όλο και βαθύτερα σε επικίνδυνα, για το λαό, πολεμικά σχέδια!
Συνάδελφοι απόστρατοι,
Έχοντας σταθεί στο πλευρό των εν ενεργεία συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη, το επόμενο διάστημα συνεχίζουμε, μαζί με το αγωνιστικό λαϊκό κίνημα να διεκδικούμε το μέλλον που ονειρευόμαστε, για εμάς και τα παιδιά μας, τους συγγενείς και φίλους.
Έτσι, σας καλούμε να δώσουμε μαζικό «παρών» στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα στις 19.00 στην Ομόνοια, (προσυγκέντρωση στην πλατεία Εθν. Αντίστασης στις 18.30)
Για να διεκδικήσουμε:
  • Να καταργηθούν όλοι οι μνημονιακοί – αντιασφαλιστικοί νόμοι που οδηγούν στα αιματηρά πλεονάσματα.
  • Να μη γίνει καμμιά μείωση παλαιών συντάξεων και οι συντάξεις των νέων συνταξιούχων να εξισωθούν με αυτές! Διεκδικούμε αποκατάσταση των συντάξεων χηρείας! Όχι στο «σπάσιμο» της κύριας σύνταξης σε «εθνική» και «ανταποδοτική» και στον περιορισμό της κρατικής χρηματοδότησης μόνο στο κονδύλι για την «εθνική» σύνταξη. Όχι στη νέα μείωση του αφορολογήτου! Όχι στην αύξηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ κτλ).
  • Επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του 2009 επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης και μισθών. Πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ. Αποκατάσταση των απωλειών των Ταμείων μας.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και περίθαλψη, προσχολική αγωγή, παιδεία για όλους.
  • Καμιά κατάσχεση και πλειστηριασμός πρώτης και δεύτερης λαϊκής κατοικίας, σημαντική περικοπή στα δάνεια. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
  • Μέτρα πρόληψης και κάλυψη των κενών σε προσωπικό, υλικό, σύγχρονες υποδομές, για την αντισεισμική, αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση της χώρας μας.
  • Καμιά εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Επιστροφή στρατιωτικών μονάδων και στελεχών από αποστολές εκτός συνόρων. Έξω ΗΠΑ - ΝΑΤΟ – ΕΕ. Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες  οι ξένες βάσεις και τα στρατηγεία.

10/9/2018
Η γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα