6 Σεπ 2018

ΔΕΘ προσδοκίες και «οράματα»

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΔΕΘ  προσδοκίες και «οράματα»
Ακόμα ηχούν στα αυτιά μας οι τυμπανοκρουσίες με τις οποίες ανακοίνωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ την υποτιθέμενη έξοδο από τα μνημόνια. Σε λίγες μέρες οι τυμπανοκρουσίες αυτές θα στηρίξουν την νέα φιέστα που θα στηθεί στην ΔΕΘ για την παραπλάνηση του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός όμως δεν έχει τίποτα να περιμένει από τέτοιου είδους φιέστες. Δεν έχει τίποτα να περιμένει από πανηγύρια που στήνονται δήθεν για να ανακοινωθούν μέτρα στήριξης του. Όπως πάντα μέχρι σήμερα τα όποια μέτρα θάναι μέτρα στήριξης του κεφαλαίου και της εξυπηρέτησης των επιχειρηματικών του σχεδίων.
Αποτελούν απάτη οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης ότι η ολοκλήρωση του 3ου μνημονίου και η περιβόητη έξοδος στις αγορές θα φέρουν το τέλος της λιτότητας και θα αυξήσουν τα περιθώρια για άσκηση φιλολαικής πολιτικής.
Θα προσπαθήσουν για ακόμα μια φορά να κρύψουν ότι τα επενδυτικά σχέδια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αλλά και οι κατευθύνσεις της ΕΕ περιλαμβάνουν χαμηλούς μισθούς, ευέλικτη  μερική απασχόληση, κομμένες συντάξεις, ανυπαρξία πολιτικής για την προστασία των ανέργων, και ατέλειωτη φοροληστεία των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων.

Θα πουλήσουν για μια ακόμα φορά στο λαό στην κυριολεξία φύκια για μεταξωτές κορδέλες και ψεύτικες υποσχέσεις για κοινωνική δικαιοσύνη και μέτρα οικονομικής ανακούφισης όταν έχουν ήδη προδιαγράψει το εφιαλτικό του μέλλον.
Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πανηγυρίζει το τέλος των μνημονίων κρύβει από το λαό ότι με την περίφημη ρήτρα μη αναστρεψιμότητας των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων η κυβέρνηση δεσμεύεται πως δεν θα πάρει πίσω κανένα από τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν εφαρμοστεί από την αρχή των μνημονίων έως και σήμερα, ενώ με το πρόγραμμα μεταμνημονιακής ενισχυμένης εποπτείας, που στην πραγματικότητα είναι ένα νέο καμουφλαρισμένο μνημόνιο, προωθούνται νέα δυσβάσταχτα αντεργατικά μέτρα, όπως μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου, νέος γύρος ιδιωτικοποιήσεων καθώς και πρόβλεψη για  τριμηνιαίους έλεγχους από τους λεγόμενους θεσμούς για την αυστηρή τήρηση και εφαρμογή των συμφωνημένων. Και όλα αυτά για να επιτυγχάνονται σε βάρος του λαού αιματηρά πλεονάσματα έως το… 2060!
Ακόμα μέσα από αυτή την φιέστα και σε μια κίνηση αγαστής ταύτισης συμφερόντων με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό η φετινή ΔΕΘ φιλοξενεί ως τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ.
Η παρουσία της μεγαλύτερης πολεμικής μηχανής του πλανήτη στην ΔΕΘ που με τις στρατιωτικές επεμβάσεις της κομματιάζει ολόκληρες χώρες και λαούς εμπλέκουν ακόμα περισσότερα την Ελλάδα στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη ευρύτερη περιοχή μας. Ας μην ξεχνάμε την υπογραφή της κυβέρνησης στη συμφωνία των Πρεσπών που με καθοδήγηση των ΗΠΑ επεκτείνει την κυριαρχία του ΝΑΤΟ και του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στα Βαλκάνια στα πλαίσια του ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία.
Ο λαός πρέπει να καταλάβει ότι η φιέστα αυτή έχει στηθεί πάνω στη λεηλασία των δικών του δικαιωμάτων, στην εξαθλίωση του. Οι κορώνες περί δίκαιης ανάπτυξης
αποτελεί μεγαλύτερη απάτη ακόμη και απ αυτήν της κατάργησης των μνημονίων, που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγα χρόνια. Οι επενδύσεις, για τις οποίες τόσο καυχιέται η κυβέρνηση, απαιτούν χαμηλούς μισθούς, ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ανυπαρξία Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για το κεφάλαιο. Απαιτούν δηλαδή τσάκισμα του λαού για τα κέρδη του κεφαλαίου.
Έτσι στην πραγματικότητα το κυβερνητικό αφήγημα για το τέλος των μνημονίων δεν σημαίνει τίποτε άλλο πέρα από την συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής.
Η κυβερνητική προπαγάνδα για το τέλος των μνημονίων όμως συντρίβεται καθημερινά από την σκληρή πραγματικότητα. Την πραγματικότητα της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης του λαού.
Εμείς οι απόστρατοι βλέπουμε τα προβλήματα μας όχι μόνο να παραμένουν, αλλά και να οξύνονται εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων που ψήφισαν και στήριξαν τα μνημόνια.

Νοιώθουμε καθημερινά στο πετσί μας το κουτσούρεμα των κύριων και επικουρικών μας συντάξεων, την εξαφάνιση των μερισμάτων, την κατεδάφιση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, την συμπίεση των ταμείων μας, που εφαρμόστηκε μετά από την καταλήστευσή τους από το PSI. Την υγεία και την περίθαλψή μας να γίνεται βορά των ιδιωτικών συμφερόντων.
Η κυβέρνηση επιχειρεί να μας παραπλανήσει με την διασπορά ψευδών ειδήσεων περί μη εφαρμογής της μείωσης κατά 18% της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις, και παράλληλα διαρρέει διάφορα σε σχέση με την επιστροφή του υπόλοιπου 50% των αναδρομικών, σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ. Άλλα μας λένε όμως κι άλλα έχουν υπογράψει! Τέρμα πια στις αυταπάτες! Κανένας δεν μπορεί πια να μας εξαπατήσει!

Ζητάμε να εφαρμόσει, επιτέλους, η κυβέρνηση τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επαναφορά των μισθών – συντάξεων στα επίπεδα του 2012.
Να χορηγηθεί άμεσα το υπόλοιπο 50% των αναδρομικών, προστιθέμενων των ανάλογων προσαυξήσεων από τους τόκους υπερημερίας.
Να καταργηθεί ο ν. 4387/2016 με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, το σπάσιμο της κύριας σύνταξης σε εθνική και ανταποδοτική, τη μείωση των συντάξεων, την κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος και ο ν. 4472/2017  με τις νέες αφαιμάξεις στις συντάξεις από 1/1/2019 (περικοπή της λεγόμενης «προσωπικής διαφοράς» και μείωση των κύριων και των επικουρικών συντάξεων έως και 18 %. ).

Να αρθούν τα ηλικιακά κριτήρια κατάργησης Συντάξεων Χηρείας (κάτω των 52 και κάτω των 55 ετών) και να επανέλθει το ύψος της σύνταξης στο 70% της σύνταξης του αποθανόντος.
Όχι στη νέα μείωση του αφορολογήτου!
Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.
Αποκατάσταση των απωλειών των Ταμείων μας.
Εμείς οι απόστρατοι γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι δεν πρέπει να μας παρασύρουν οι σειρήνες των κομμάτων προηγούμενων κυβερνήσεων. Στη Δ.Ε.Θ. θα προσπαθήσουν με την σειρά τους και πάλι να εμφανιστούν με νέο προσωπείο υποσχόμενοι μιας και δεν έχουν τίποτα να χάσουν με σκοπό να μας εξαπατήσουν και να μας εμπαίξουν.
Πρέπει να τους δείξουμε έμπρακτα την αντίθεσή μας στην πολιτική που ακολουθείται. Να τους δείξουμε ότι δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από αυτό που πραγματικά μας ανήκει.
Να τους δείξουμε ότι στεκόμαστε δίπλα και μαζί με τους εν ενεργεία συναδέλφους μας.  Στεκόμαστε μαζί με το αγωνιστικό λαϊκό κίνημα διεκδικώντας το μέλλον που ονειρευόμαστε.
Συμμετέχουμε μαζικά και αγωνιστικά την 7 Σεπτέμβρη 2018 και ώρα 18:00 στη συγκέντρωση – διαδήλωση στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη.


6-9-2018
Η Γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα