30 Ιαν 2019

Καταγγελία για ΄΄εν κρυπτώ΄΄ προώθηση ΠΔ Μεταθέσεων προσωπικού ΛΣ

 Παραθέτουμε σοβαρή καταγγελία του Αντιπροέδρου της ΠΟΕΠΛΣ Κυράνη Κώστα αναφορικά με την εν κρυπτώ προώθηση νέου πδ για τις μεταθέσεις των στελεχών του ΛΣ:

Σε μία εποχή που οι πάντες ευαγγελίζονται την άριστη συνεργασία της Πολιτικής , της Στρατιωτικής ηγεσίας και των εκπροσώπων του συνδικαλιστικού κινήματος για την από κοινού λήψη αποφάσεων υπέρ των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ ,θεωρείται δεδομένο ότι τα πάντα θα πρέπει να προβάλλονται στο φως και τίποτα δεν θα πρέπει να γίνεται ως αποτέλεσμα μυστικών διεργασιών και συμφωνιών .

 Δυστυχώς όμως διαπιστώθηκε ότι τα συμφέροντα ατομικά και μη  για ακόμη μία φορά υπερκέρασαν το κοινό καλό των συνάδελφων.

 Σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 4504/2017 του ΥΝΆΝΠ εντός 6 μηνών από τη ψήφιση του Νόμου θα έπρεπε να είχε θεσπιστεί ΠΔ μεταθέσεων που θα είχε μεν ως βάση του τις διατάξεις του Νόμου ,θα προέβλεπε όμως  δε κάθε λεπτομέρεια που θα διαμόρφωνε το καθεστώς των μεταθέσεων στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

 Μέχρι και σήμερα και ενώ υπήρχε η διαβεβαίωση για τη συμμετοχή της ΠΟΕΠΛΣ στη διαδικασία αυτή ..τίποτε δεν είχε γίνει τουλάχιστον επίσημα .

Δυστυχώς όμως για ακόμη μία φορά (το τελευταίο διάστημα ) η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία λειτουργώντας εν κρυπτώ και εν αγνεία της Ομοσπονδίας , ετοίμασαν από κοινού ΠΔ Μεταθέσεων το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται το Σ.τ.Ε για έλεγχο.

 Είναι πραγματικά λυπηρά τα όσα συμβαίνουν εις βάρος των συναδέλφων και καλώ την Ομοσπονδία να πάρει θέση αντιδρώντας δυναμικά σε αυτή τη προκλητική στάση του ΥΝΑΝΠ και του Αρχηγείου του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.


Kυράνης Κώστας

Μελος ΠΟΕΠΛΣ

https://www.limenikanea.gr/gr/limeniko/kataggelia-gia-%CE%84%CE%84en-krupto%CE%84%CE%84-proothisi-pd-metatheseon-prosopikou-ls-4202#