30 Ιαν 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 
Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα τιμώντας τους νεκρούς των Ιμίων:
 
•Αντιναύαρχο Χ. Καραθανάση, 34 ετών, κυβερνήτη,
•Αντιναύαρχο Π. Βλαχάκο, 31 ετών, συγκυβερνήτη, και
•Πλοίαρχο Ε. Γιαλοψό, 29 ετών, χειριστή συσκευών.
καθώς και όλους όσους μέχρι σήμερα δώσανε τη ζωή τους, στην εκτέλεση του καθήκοντος, υπερασπιζόμενοι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο αλλά και στην υπόλοιπη πατρίδα, με την ευκαιρία της επετείου της θυσίας τους, διοργανώνει εκδήλωση τιμής στο μνημείο των πεσόντων, που βρίσκεται στη συμβολή της λ. Β. Σοφίας και των οδών Ρηγίλλης και Μουρούζη
 
την ΠΕΜΠΤΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2019
Καλούμε
 
συναδέλφους, καθώς και φορείς αποδέκτες του παρόντος να παραστούν και να τιμήσουν τους νεκρούς συναδέλφους μας, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
 
·         Ώρα 11.30: Συνάντηση έξω από το Πολεμικό Μουσείο (στάση μετρό Ευαγγελισμός).
·         Ώρα 11.50: Μετακίνηση προς το μνημείο
·         Ώρα 12.00: Κατάθεση στεφάνων.
 
Τον προηγούμενο χρόνο η αμφισβήτηση Διεθνών Συνθηκών και κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας από την Τουρκία, έφθασε σε επίπεδο επιθετικότητας. Η κατάσταση αυτή αναγκάζει τις ΕΔ να παραμένουν σε ακόμη μεγαλύτερη ετοιμότητα και επαγρύπνηση, με το προσωπικό να φθάνει στα όρια των αντοχών του. Πολλές φορές απαιτείται να ξεπερνούν τους εαυτούς τους, ώστε να είναι πιστοί στην εκτέλεση της αποστολής τους, γεγονός για το οποίο έχουν την εκτίμησή μας.
Η προκλητικότητα και επιθετικότητα στο Αιγαίο από τη γείτονα και σύμμαχο χώρα μέλος του ΝΑΤΟ Τουρκία γίνεται με την ανοχή αν όχι με  την ενθάρρυνση των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε.. Έτσι αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι λυκοσυμμαχίες αυτές, ούτε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας διασφαλίζουν, ούτε γενικότερα είναι παράγοντες ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι ειδικά το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα ανάμεσα στα μέλη του και θεωρεί το Αιγαίο ενιαίο επιχειρησιακό χώρο.
 
Η κυβέρνηση συνεχίζει να εμπλέκει τη χώρα όλο και πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στον κίνδυνο πολέμου. Στέλνει τμήματα των Ένοπλων Δυνάμεων σε ασκήσεις και επιχειρήσεις εκτός συνόρων, αδυνατίζοντας αντικειμενικά την άμυνα της χώρας. Μάλιστα εκπληρώνει με συνέπεια το Νατοϊκό στόχο, που προβλέπει το 2% του ΑΕΠ να διατίθεται σε στρατιωτικές - νατοϊκές δαπάνες, ενώ παράλληλα οδηγεί το λαό στη φτώχια και την εξαθλίωση, χωρίς υγεία –παιδεία –πρόνοια.
 
·         Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
·         Να κλείσουν οι ξένες βάσεις και τα στρατηγεία.
·         Κανένας στρατός έξω από τα σύνορα της χώρας του.
 
Ιανουάριος 2019
Η Γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα