28 Νοε 2019

Κάλεσμα Συμμετοχής Αποστράτων Στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και εκατοντάδες σωματεία, σε όλη τη χώρα


Συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση της Ν.Δ, πατώντας στο έδαφος που έστρωσε η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ με κορωνίδα τον νόμο Κατρούγκαλου, ετοιμάζει νέο μεγάλο χτύπημα σε βάρος ασφαλισμένων και συνταξιούχων με την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της  Κοινωνικής Ασφάλισης .
-Η Ασφάλιση μετατρέπεται ολοένα και περισσότερο σε ατομική υπόθεση. Οι ασφαλισμένοι μετατρέπονται σε «επενδυτές» - πελάτες, έρμαια του χρηματιστηριακού τζόγου. Βαφτίζουν  «επιχειρηματικό ρίσκο» τους κόπους μιας ζωής.
- Είναι χαρακτηριστικό ότι γίνεται λόγος για «επιλογή» ανάμεσα σε «τρία επενδυτικά πακέτα», «χαμηλού», «μεσαίου» και «υψηλού επενδυτικού κινδύνου»... Στην πρόταση ως εναλλακτικοί πάροχοι διαχείρισης υποδεικνύονται «οι ΑΕΔΑΚ, οι ΕΠΕΥ, τα Πιστωτικά Ιδρύματα και οι Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις».
- Οι επικουρικές συντάξεις των νέων ασφαλισμένων δεν θα είναι εγγυημένες, καθώς το ύψος τους θα εξαρτάται από το τζογάρισμα στις αγορές και γενικώς από την «απόδοση» του ρίσκου που αναλαμβάνει ο κάθε ασφαλισμένος ατομικά!
Η νέα αντιασφαλιστική επίθεση σε βάρος των συνταξιούχων και των εργαζομένων, στην ουσία απαλλάσσει  τις επιχειρήσεις και το κράτος από την υποχρέωση στην Κοινωνική - Ασφάλιση και οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές, ρίχνονται  όλο και πιο βαθιά στον καιάδα.
Τα ασφαλιστικά ταμεία και οι εισφορές των ασφαλισμένων μετατρέπονται σε μία τεράστια πηγή άντλησης κεφαλαίων που θα πηγαίνουν στις τσέπες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, μέσω των κάθε λογής «επενδυτικών» και χρηματοπιστωτικών προϊόντων.
Ξέρουμε ότι τίποτα δεν μας χαρίστηκε : η  κοινωνική ασφάλιση, η δημόσια δωρεάν υγεία και πρόνοια και η σταθερή, ασφαλής και με δικαιώματα εργασία, είναι κατακτήσεις που κερδήθηκαν με θυσίες, προκειμένου οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι να εξασφαλίσουν μια ζωή με αξιοπρέπεια.
H  αντιασφαλιστική επίθεση που εξελίσσεται σε βάρος των συνταξιούχων πλήττει και τους απόστρατους. Στο ερώτημα αν μπορούμε να βάλουμε εμπόδια, να αναχαιτίσουμε την επίθεση, απαντούμε ΝΑΙ, αλλά μόνο συγκροτώντας συμμαχίες! Μόνο ο κοινός αγώνας, μαζί με τους άλλους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους και με ξεκάθαρο στόχο τη διεκδίκηση δημόσιας υποχρεωτικής κοινωνικής ασφάλισης, μπορεί να ανατρέψει την επίθεση. 

Απευθύνουμε Κάλεσμα Συμμετοχής Αποστράτων
Στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες  και εκατοντάδες σωματεία, σε όλη τη χώρα
Το Σάββατο  30/11/19, στην  Αθήνα  10.30 πμ στα Προπύλαια.


            Απαιτούμε:
·        Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.
·        Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα από το PSI αποθεματικά των Ταμείων με ανακεφαλαιοποίησή τους. Nα πληρώσουν το κράτος και οι επιχειρηματικοί όμιλοι.
  • Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα, κάλυψη των απωλειών, επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού και σύνταξης.
  • Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Απαγόρευση πλειστηριασμών για τις λαϊκές οικογένειες.
  • Κατάργηση των κρατήσεων για την υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις. Η παροχή υγείας είναι υποχρέωση του κράτους.
·        Καμιά αλλαγή νόμου που εμποδίζει την ανάπτυξη του αγώνα των εργαζομένων και των διεκδικήσεων τους
  • Όχι στις δαπάνες για τους Νατοϊκούς εξοπλισμούς
  • Καμιά εμπλοκή στους πολέμους και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, της ΕΕ των ΗΠΑ. Να επιστρέψουν οι στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων.
  • Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι άλλες Αμερικανονατοϊκές βάσεις.
                                                                                                                                                                                                         
                                                                              Η Γραμματεία της  Κίνησης για την Εθνική Άμυνα
                                                                                                               27/11/2019