30 Νοε 2019

Η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ) καλεί


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Νο   12/2019

Το νέο (!!!!) ασφαλιστικό, συνέχεια των προηγούμενων αντιασφαλιστικών, έφτασε.
 Η κυβέρνηση, σύμφωνα με την πάγια τακτική όλων των κυβερνήσεων, το παρουσιάζει σαν το δώρο προς τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους και το προσφέρει μέσα σε ωραιότατο περιτύλιγμα όχι λόγω των εορταστικών ημερών των Χριστουγέννων αλλά γιατί έτσι επιβάλουν οι ανάγκες της προπαγάνδας.
Οι λέξεις / φράσεις που χρησιμοποιούνται στην παρουσίασή του έχουν επιλεγεί με προσοχή για να κρύψουν την πραγματικότητα, να πετύχουν τουλάχιστον εφησυχασμό, και αδράνεια για να ελαχιστοποιήσουν τις αντιδράσεις. 
Ελευθερία επιλογής, ευελιξία ασφαλισμένου, δυνατότητα επιλογής κλίμακας εισφορών ακόμα και της κατώτατης, επιλογή πακέτου επενδυτικού ρίσκου, είναι μερικές από αυτές που χρησιμοποιούνε οι κυβερνόντες για να μην αποκαλυφθούν οι επιδιώξεις τους. 
Το κοινωνικό δικαίωμα για δημόσια υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση που θα διασφαλίζει για όλους τους πολίτες, (εργαζομένους, συνταξιούχους, προστατευόμενα μέλη οικογενειών), πλήρη υγειονομική κάλυψη παρέχοντας πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη καθώς και συντάξεις αντάξιες της προσφοράς στο εργασιακό βίο που θα εξασφαλίζουν αξιοπρεπή διαβίωση μετά την δεκαετία του 90 βάλλεται.
Επικαλούμενοι μελέτες / απόψεις επιτροπών «σοφών» (όπως οι κυβερνώντες τις βάφτισαν) οι Σιούφας (1992), Γιαννίτσης, Ρέππας, Πετραλιά, Λοβέρδος, Κουτρουμάνης, Βρούτσης, Κατρούγκαλος και τώρα πάλι Βρούτσης, με παρεμβάσεις, νομοσχέδια και νόμους αργά, διαχρονικά  αλλά σταθερά προχωράνε στην εξαΰλωση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.  
Στόχος η μύωση του μη μισθολογικού κόστους και η μετατροπή της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, σύμφωνα με τις νόρμες του ΔΝΤ, του ΟΑΣΑ, της Ε.Ε και τα πρότυπα άλλων χωρών της Ν. Αμερικής, των ΗΠΑ ή της Ε.Ε,  σε ένα ασφαλιστικό σύστημα τριών πυλώνων.
·       Πρώτος πυλώνας κρατικός, υποχρεωτικός, με βάση το αναδιανεμητικό σύστημα, που θα παρέχει μια υποτυπώδη υγειονομική περίθαλψη και κάποια ελάχιστη σύνταξη επιπέδου επιδόματος φτώχιας.  
·       Δεύτερος πυλώνας, υποχρεωτικός, με βάση το κεφαλαιοποιητικό σύστημα, Επαγγελματικά Ταμεία και Ιδιωτική Ασφάλιση (Επενδυτικές Εταιρείες). Ο ασφαλισμένος θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ Επαγγελματικού Ταμείου ή ιδιωτικού φορέα.
·       Τρίτος πυλώνας, προαιρετικός, με βάση το κεφαλαιοποιητικό σύστημα. Αυστηρά ιδιωτικός.
Η ΑΝΕΑΕΔ από την ίδρυση της μέχρι και σήμερα, σταθερή στις αρχές και αξίες της :
  • Στάθηκε απέναντι σε κάθε προσπάθεια αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης.
  • Διακήρυξε δημόσια, υποστήριξε και συνεχίζει να υποστηρίζει την συσπείρωση, ενότητα, συμπόρευση τόσο με τις ενώσεις, συλλόγους, φορείς των εν ενεργεία (ε.ε) και εν αποστρατεία (ε.α) στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, όσο και με το κοινωνικό κίνημα.
Απόστρατοι αλλά όχι απόμαχοι, ενώνοντας τα αιτήματά μας με αυτά των υπολοίπων συνταξιούχων και εργαζομένων, αντιδράσαμε ενημερώνοντας συναδέλφους, μέλη και  φίλους της ΑΝΕΑΕΔ και συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ)
καλεί :
τα μέλη, τους φίλους, τους συναδέλφους, τους φορείς οι οποίοι εκπροσωπούν εν ενεργεία και αποστρατεία συναδέλφους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας να συμμετέχουν
το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019
στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που διοργανώνουν Πανελλαδικά Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Ενώσεις και Σωματεία.
 Για την Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων  (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ)
                                                                                             Ο Πρόεδρος
 
                                                                                   Γιώργος Ροΐδης