7 Νοε 2020

Οι απόστρατοι συνεχίζουμε να διεκδικούμε! Μας χρωστάνε πολλά για την υγεία και ΟΧΙ μόνο!

 Οι απόστρατοι συνεχίζουμε να διεκδικούμε!

Μας χρωστάνε πολλά για την υγεία και ΟΧΙ μόνο!

 

Τα κρούσματα κορωνοϊού, οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι έχουν αυξηθεί κατακόρυφα! Η ασθένεια έχει εξαπλωθεί και σε νεώτερες ηλικίες!

Μετά από εννιά μήνες πανδημίας, τα νοσοκομεία έχουν φθάσει σε σημείο κορεσμού! Το νοσηλευτικό, ιατρικό και λοιπό  προσωπικό, “ενισχυμένο” ίσα για τα μάτια του κόσμου, έχει ξεπεράσει τα όρια αντοχής του, προσφέροντας πλέον με το φιλότιμο! Οι ελάχιστες νέες ΜΕΘ στελεχώνονται από εσωτερικές μετακινήσεις, που αδυνατίζουν άλλες κλινικές. Κρεβάτια ΜΕΘ και νοσηλείας διατίθενται για την πανδημία, στερώντας τα από την αντιμετώπιση άλλων ασθενειών και μετατρέποντας τα νοσοκομεία σε “μίας νόσου”. Τρομάζει η πρόσφατη ανακοίνωση ότι τα προγραμματισμένα χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία μειώνονται, έως και 80% με ότι αυτό συνεπάγεται.

Μετά από εννιά μήνες πανδημίας, οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ είναι τεράστιες. Είναι ξεκάθαρο, ότι ο χρόνος που κερδήθηκε από τον Ελληνικό λαό που υπάκουσε στις οδηγίες των επιστημόνων  κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος, δεν αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση, για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Τεράστιες ευθύνες αναλογούν και σε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, για τις αλλεπάλληλες περικοπές στην δημόσια υγεία με κλείσιμο κλινικών, υπολειτουργία  άλλων και γενικευμένη υποστελέχωση. Η πολιτική αυτή είχε σκοπό να στρέψει το λαό προς τον ιδιωτικό τομέα, τα αποτελέσματά της όμως φαίνονται καθαρότερα στις μέρες μας.

Από την άλλη πλευρά τα παιδιά και τα εγγόνια μας στοιβάζονται σε τάξεις κλουβιά, με ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού και υποδομών, με υποτυπώδη καθαριότητα. Τα  λεωφορεία και τα άλλα ΜΜΜ συνεχίζουν να μεταφέρουν “σαρδελοποιημένους” τους εργαζόμενους - τα παιδιά μας. Μετά την υγεία, ούτε τα σχολεία, ούτε  και τα μέσα μεταφοράς, η κυβέρνηση φρόντισε, -μέσα  στους εννιά μήνες που πέρασαν- να τα ενισχύσει, προασπίζοντας την υγεία του λαού. Απλά συνέχισε την πολιτική της υποχρηματοδότησης των προκατόχων της.

Αντίθετα, πιστή στις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, ειδικά στον Τουρισμό και τις Μεταφορές, κάνει «εκπτώσεις» στα υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο και τα μέτρα προστασίας. Συνεχίζει επίσης να ανέχεται, χωρίς να παίρνει μέτρα, σε εργασιακούς χώρους εστίες υπερμετάδοσης της πανδημίας, με δυνητικά και πραγματικά θύματα εργαζόμενους – τα παιδιά μας.

Μέσα σ’ αυτό το γενικότερο κλίμα, ανησυχούμε για την επάρκεια των μέτρων που λαμβάνονται για την προστασία των στρατευμένων παιδιών μας και των εν ενεργεία συναδέλφων, απέναντι στην πανδημία. Ιδιαίτερα μέτρα προστασίας πρέπει να ληφθούν κατά την παρουσίαση των νεοσυλλέκτων το επόμενο διάστημα.

Την ώρα, που, όπως αποδεικνύεται, για την κυβέρνηση η προστασία της ζωής και της υγείας του λαού θεωρείται κόστος, την ώρα που παραβιάζονται βάναυσα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας με την ανοχή αν όχι υποδαύλιση από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, την ίδια ώρα η χώρα διαθέτει το 2% του ΑΕΠ για πολεμικές δαπάνες που εξυπηρετούν τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Την στιγμή που η κυβέρνηση διαθέτει πακτωλό χρημάτων στη μεγάλη εργοδοσία, την ίδια στιγμή για το λαό ετοιμάζει περιορισμό συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και νέα μέτρα καταστολής απέναντι στις όποιες λαϊκές διεκδικήσεις. Με πρόσχημα και την πανδημία, ετοιμάζει επίσης νέα αντιλαϊκά μέτρα για την διάλυση των εργασιακών σχέσεων και την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, ενώ συνολικά πλανάται το φάσμα της ανεργίας και της φτώχειας.

Συνάδελφοι,

Τα κουτσουρεμένα αναδρομικά που μας έδωσαν, δεν κλείνουν τα στόματά μας! Όσα χρήματα πήραμε, ήταν ελάχιστα σε σχέση με ότι έντοκα όφειλαν να μας επιστρέψουν και γενικότερα μας χρωστούν. Έτσι συνεχίζουμε να διεκδικούμε:

  • Άμεση ενίσχυση του προσωπικού με προσλήψεις μονίμων για την δημόσια και δωρεάν Υγεία και την Παιδεία. Άμεση ενίσχυση τους σε εξοπλισμό και υποδομές.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας
  • Άμεση ενίσχυση των δημόσιων ΜΜΜ με οχήματα και προσωπικό.
  • Μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες για τους εν ενεργεία συναδέλφους και τα στρατευμένα παιδιά μας, με εξασφάλιση σύγχρονων συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας.
  • Μαζικά τεστ για όλους τους νεοσύλλεκτους.
  • Να δημιουργηθούν τώρα νέες υποδομές με δημόσιους οίκους ευγηρίας, κέντρα αποκατάστασης. Να γίνει πρόσληψη προσωπικού για βοήθεια στο σπίτι των ανήμπορων.
  • Να επιστραφούν με ανακεφαλαιοποίηση όλα τα “κλεμμένα” με το psi και το χρηματιστήριο, αποθεματικά των Ταμείων μας.
  • Επαναφορά των συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα. Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις. Κάλυψη των απωλειών άμεσα δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα. Επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης.
  • Να σταματήσει κάθε ενέργεια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης.
  • Κατάργηση των κρατήσεων για την υγεία, στις κύριες και επικουρικές συντάξεις. Η δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής, είναι υποχρέωση του κράτους.
  • Όχι στις δαπάνες για τους Νατοϊκούς εξοπλισμούς, που είναι σε βάρος των κοινωνικών παροχών.

 

Η Γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα

4/11/2020



Διαβάστε περισσότερα: https://protovoyliaapostraton.webnode.com/news/ketha-oi-apostratoi-synechizoyme-na-diekdikoyme/