22 Ιουν 2017

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 24/6/2017 ΏΡΑ 13.00


Με αφορμή το διήμερο (24-25 Ιουνίου), της Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης και τη μεγάλη διαδήλωση στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο  που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη, αυτομάτως γεννάται το εξής ερώτημα.
Γιατί  μία διαμαρτυρία αντιπολεμική,  πρέπει απαραίτητα να είναι και αντιιμπεριαλιστική;
Μα αν δεν εξαλείψουμε την αιτία  που γεννά τον πόλεμο, πως είναι δυνατόν να μιλάμε για ειρήνη.
Όσους πολέμους κι αν καταφέρουμε να αποτρέψουμε, αν δεν εξαλείψουμε το σύστημα που τους  γεννά, τους θρέφει και τους συντηρεί, θα  είναι σαν, σε μια βάρκα που μπάζει νερά, να προσπαθούμε να την αδειάσουμε με τις χούφτες μας,  χωρίς πρώτα να κλείσουμε την τρύπα που την πλημμυρίζει.
Κάθε πολίτης που ευαγγελίζεται την ειρήνη και την ευημερία και θέλει να αγωνιστεί γι αυτά τα ιδανικά, δεν πρέπει να αγνοεί ότι η ειρήνη δεν μπορεί να έρθει μέσα από ένα  σύστημα, που μπροστά στην αξία των κερδών, δεν υπολογίζει την αξία την ανθρώπινη.
Δεν μπορεί να ελπίζει ότι θα βρει ευημερία μέσα σ’ ένα σύστημα, που δε διστάζει να υποδουλώσει ολόκληρους λαούς και να καταληστέψει , το φυσικό πλούτο των χωρών τους.
Η προσπάθεια για το μοίρασμα και το ξαναμοίρασμα εδαφών, αγορών, σφαιρών επιρροής στον πλανήτη είναι συνεχής. Τα πολυεθνικά μονοπώλια κυριαρχούν, ξεζουμίζοντας κυριολεκτικά τους λαούς και προσπαθούν να ξαναμοιράσουν τη λεία τους.
Όλο αυτό χονδρικά, απ την πιο πάνω σύντομη περιγραφή -είτε μας αρέσει είτε δε μας αρέσει- περικλείεται σε μία λέξη «ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ» (που άλλωστε στην κοινωνιολογία, είναι  όρος της σύγχρονης πολιτικής επιστήμης ).
Συνεπώς, δεν μπορείς να παλεύεις για την ΕΙΡΗΝΗ, αν ταυτόχρονα δεν παλεύεις τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ.
Δεν μπορεί να «σταθεί» ένα κίνημα ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΟ, σκέτο σαν ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ  αν δεν είναι ταυτόχρονα και ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ.
Το ΝΑΤΟ, απ τη πλευρά του ως γνήσιος εκφραστής και ως βασικός μοχλός άσκησης της ιμπεριαλιστικής εξουσίας –που κάθε άλλο παρά παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας είναι- δε θα μπορούσε να μην είναι ο κεντρικός αποδέκτης των αντιπολεμικών και αντιιμπεριαλιστικών διαμαρτυριών του λαού μας.
Συνάδελφε απόστρατε, αν οι προβληματισμοί σου και οι σκέψεις σου συμπίπτουν με τις δικές μου, η θέση σου είναι πίσω απ΄ το πανό της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα(ΚΕΘΑ), για να διαδηλώσουμε μαζί με το λαϊκό εργατικό κίνημα, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στην περαιτέρω εμπλοκή της χώρας μας σ αυτούς.
Το Σάββατο 24 Ιουνίου στις 13:00 στην πλατεία Αριστοτέλους  στη Θεσσαλονίκη                                                                                                                                       

                                                                                                                            21/6/2017
                                                                                            Γιώργος  Γκαντίδης  σημαιοφόρος ΠΝ ε.α

                                                                                                                              μέλος της ΚΕΘΑ